Samsung Galaxy S10'un %100 Çevre Dostu Olduğunu Gösteren İnfografik

75
4
3
1
0
Samsung tarafından yayınlanan yeni bir infografiğe göre Galaxy S10 ailesi, %100 çevre dostu olacak şekilde üretildi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S10 ailesini tanıttığında hemen herkes cihazın tasarımına ve donanımına odaklandı ancak odak, tasarım konusunda cihazın nasıl göründüğü, donanım konusunda ise cihazın ne kadar yüksek performans gösterdiği üzerinde yoğunlaştı. Çok da şaşırtıcı olmayan bir biçimde cihazın hangi malzemelerden üretildiği neredeyse kimsenin umurunda değildi.

Samsung, Galaxy S10 ailesinin üretiminde bir ilke imza atarak cihazın içinde hiçbir plastik ya da vinil malzemeye yer vermedi. Bu sayede cihaz tamamen çevre dostu bir yapıya kavuşmuş oldu. Şirket, Galaxy S10 ailesinin lansmanı sırasında çevre dostu bir cihaz üretmeye verdiği önemi ve cihazda kullanılan malzemeleri açıklamamış olsa da resmi blogu üzerinden cihazın yapısı ile ilgili bir infografik yayınladı.

Samsung, çevre dostu politikasını yalnızca Galaxy S10 cihazında değil, cihazla birlikte gelen kutu ve şarj cihazında da sürdürdü. Hem kutu hem de kullanma kılavuzu geri dönüştürülebilir kağıttan imal edildi. Ayrıca kutu ve kılavuzda soya mürekkebi kullanıldı. Ayrıca cihazın şarj cihazının mat yapıda olmasının nedeni de yine parlak görünüm için bir plastik film kullanılmamasından kaynaklanıyor.

Samsung, infografikte bahsetmemiş olsa da yeni nesil Galaxy M ve Galaxy A serisinde de benzer bir politika izliyor. Şirket, diğer serilerinde Galaxy S10’da olduğu gibi %100 çevre dostu bir üretim gerçekleştirmemiş olsa da cihazların kutularına kadar yüksek oranda çevre dostu olduklarını söyleyebiliriz. Samsung’un Galaxy S10 için yayınlamış olduğu infografiği aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/04/17/samsung-galaxy-s10-eco-friendly-packaging/
75
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
75
4
3
1
0