Apple Watch Series 8 Tanıtıldı: İşte Tasarımı, Fiyatı ve Özellikleri

17
11
11
3
0
Apple Watch Series 8 fiyatı, özellikleri belli oldu. Apple, 7 Eylül'de yaptığı etkinlikle Watch Series 8'i tanıttı. Peki yeni akıllı saatlerden neler bekleniyor?

Her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen ve yeni iPhone serisinin tanıtıldığı ‘Apple Event’ etkinliği bu yıl 7 Eylül'de gerçekleştirildi. Apple’ın iPhone 14 serisini tanıtacağı etkinlikte, bunun dışında yepyeni akıllı saatlerine de yer verilecek. Apple’ın yeni akıllı saatleri arasında Watch Series 8 cihazları da yer alıyor.

Peki Apple’ın yeni akıllı saat serisi Watch Series 8 ve neler sunacak? Gelin, yeni Apple Watch Series 8 ve Watch SE'nin açıklanan özelliklerine yakından bakalım.

Apple Watch Series 8 neler sunacak?

Tasarım:

Tim Cook'un yaptığı tanıtımda "Açık farkla bugüne kadarki en iyi Apple Watch" olarak tanımlanan cihazlar, firmanın COO'su tarafından açıklandı. 

Tasarım anlamında Series 8'de büyük, daima açık ekrana sahip bir tasarım göze çarptı. Yüzmeye ve toza karşı dayanıklı olan cihazın çarpmalara karşı da korumalı olduğu belirtildi. 

apple watch series 8

Apple Watch'ın önemli özellikleri arasında aktivite ve sağlık takibi, uyku takibi, arama kontrol ve acil durum kontrolü gibi özellikler de yer alıyor. Ayrıca nabız ölçümü gibi özellikler de dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni vücut sıcaklığı ölçüm sistemi ve ikili derece ölçüm sistemi sayesinde daha doğru değerlendirmeler de yapılabilecek. Ayrıca gece uykusunda da vücut sıcaklığımıza erişkin bilgileri edinebileceğiz.

Yeni termometre sistemi geliyor: Vücut sıcaklığımız kontrol altında

apple watch 8

Apple tarafından duyurulan özelliklerden biri olan vücut sıcaklığı ölçümü, Watch Series 8 tarafından her 5 saniyede bir otomoatik olarak gerçekleştirilecek. 0,1 derecelik değişimleri bile algılayabilecek hassaslıkta olan sistem, ayrıca kadın kullanıcılara adet dönemlerini takip etme fırsatı sunacak. Sağlık bilgileri şifreli olarak saklanacak ve kullanıcılar kendi şifrelerini girmeden bu veriler paylaşılamayacak. Akıllı saatin acil durum arama özelliği de, operatörünüzün verdiği izinlere de bağlı olarak 30 ülkede otomatik olarak çalışacak. 

Düşme ya da acil durum tespiti özelliğine sahip olan Apple Watch Series 8, artık çarpışma durumunda da acil durum aramaları yapabilecek ve sağlık durumunuza dair uyarılarda bulunacak. Çarpışma Tespiti özelliği sayesinde Apple Watch Series 8, yalnızca sürüş sırasında aktif olacak. Önden, yandan ya da arkadan çarpmaları ve takla atma durumlarını tespit edebilecek. Bu saatlerden birini aldığınızda 3 ay boyunca Fitness+ uygulamasına da ücretsiz olarak erişebileceksiniz. Elbette ki daha önceden de gördüğümüz kandaki oksijeni ölçebilme, EKG çekme gibi özellikler bu modelde de yer alıyor.

apple hermes

Akıllı saatlerini aynı zamanda bir moda ürünü olarak da gören Apple, bu nedenle Nike ve Hermes gibi firmaların da kadran arayüzlerini saate eklemiş durumda. Apple Watch Series 8, içerisinde çok sayıda spor, sağlık ve meditasyon uygulaması da yer alıyor. Ayrıca bu modelde bulunan düşük güç modunda akıllı saatin 18 saatlik kullanım ömrünü 36 saate çıkarmak da mümkün olacak.

Bu yıl Watch Series 8 için alüminyum ve paslanmaz çelik modeller modeller karşımıza çıkacak. Kullanılan malzemeye göre akıllı saati farklı renk seçenekleriyle almak mümkün olacak. Bu renkler ise şu şekilde:

Alüminyum: Gece yarısı, yıldız ışığı, gümüş ve kırmızı

Paslanmaz Çelik: Altın, gümüş, grafit


Apple Watch Series 8 Özellikleri

Apple Watch Series 8 41 mm 45 mm
Su geçirmezlik 50 metre 50 metre
Toza dayanıklılık IPX6 IPX6
Ekran Retina (hep açık) Retina (hep açık)
Ekran Parlaklığı 1000 nit 1000 nit
Kanda Oksijen Uygulaması Var Var
EKG Uygulaması Var Var
Yüksek ve düşük kalp atış hızı bildirimleri Var Var
Düzensiz kalp ritmi bildirimi Var Var
Sıcaklık algılama Var Var
Döngü izleme Var Var
Acil SOS Var Var
Düşme Algılama Var Var
Trafik Kazası Algılama Var Var
Hücresel Bağlantı Seçeneği Var Var

Apple Watch Series 8 Fiyatları

fiyatlar

Apple Watch Series 8 Fiyatları TR Fiyatı Desteklenen Operatör
41 mm 9.299 TL Turkcell
41 mm + Hücresel  16.799 TL Turkcell
45 mm 9,999 TL Turkcell
45 mm + Hücresel 17.499 TL Turkcell

Apple'ın resmi internet sitesinde yazan rakamlara baktığımızda, yeni nesil Apple Watch Series 8 fiyatlarının 9.299 TL'den başladığını görüyoruz. Bu fiyat 41 mm ekrana sahip olan modeller için geçerli. Daha büyük bir ekran istiyorsanız fiyatlar 9.999 TL oluyor. Akıllı saatinizde hücresel veri de istiyorsanız 41 mm'lik model için 16.799 TL'yi, 45 mm'lik model için ise 17.499 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Watch Series 8 yüzde 80 daha az karbon salınımı oluşturacak şekilde üretildi. Daha önceki nesilden %20 daha hızlı olan bu akıllı saatin çıkış tarihi ise 16 Eylül olacak. 

17
11
11
3
0
Emoji İle Tepki Ver
17
11
11
3
0