Araştırmacılar, Dünyanın İlk Hacklenemeyen İşlemcisini Geliştirdi

38
11
9
3
0
Michigan Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen ve ‘hacklenemez’ olarak nitelendirilen yeni işlemci MORPHEUS ile tanışın.

Michigan Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen MORPHEUS, dünyanın ilk ‘hacklenemez’ işlemcisi olma özelliğini taşıyor. İşlemcide kendiliğinden şifreleme teknolojisi kullanılmış, yani işlemci 20 saniyede bir kendi kodlarını yeniliyor. Bu da herhangi bir hackerın sisteme sızabilmesi için çok kısa bir süre.

MORPHEUS, DARPA destekli bir projedir. Çok kısa sürede kendi kodlarını değiştirmesi de şifre kırma programını demodeleştiriyor. İşlemcinin prototip modeli, açık kaynaklı RISC çip tasarımına dayanıyor. DARPA’nın desteğiyle geliştirilen prototip, MORPHEUS şu ana kadar bilinen bütün saldırı çeşitlerini başarıyla savundu.

MORPHEUS’un kayıp oranı, kaynak tüketimi ve maksimum güvenlik arasında denge elde etmek için ayarlanabiliyor. Prototip modelin kayıp oranı, tanıtım sırasında 50 milisaniyeye ayarlandı ve performansı da bundan %1 oranında etkilendi. İşlemcinin mimarisinde ayrıca bir saldırı dedektörü bulunuyor.

Kaynak : https://fossbytes.com/researchers-invented-worlds-first-unhackable-processor/
38
11
9
3
0
Emoji İle Tepki Ver
38
11
9
3
0