Araştırmalara Göre İşletmelerin Yarısından Fazlası Siber Saldırılara Karşı Savunmasız

7
3
2
2
1
Şirketler, bünyesinde çalıştırdığı elemanlarına siber güvenlik eğitimi verse de ne yazık ki saldırıları durdurma konusunda istenen başarı yakalanamıyor.

Kaspersky şirketinin yeni bir araştırmasına göre Avrupa'daki bilişim teknolojileri konusunda karar alma mercilerinin aldıklarını söyledikleri önlemler ile gerçekten uyguladıkları önlemler arasında büyük bir fark var.

Siber güvenlik firması Kaspersky; Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya ve Romanya’da bilişim teknolojileri ve siber saldırılar hakkında bir anket yaptı. Sonuç ise ne yazık ki içler acısı. Ankete katılan kurumların %83’ü siber saldırılara karşı önlem aldıklarını söylese de yalnızca %41’i bu konuda çalışanlarına siber güvenlik eğitimi veriyor.

Siber güvenlik konusu, son birkaç yılda üst düzey verilere erişim adına artan siber saldırılar sebebiyle kamunun da ilgisini bir hayli çekmiş durumda. Aynı zamanda şirketler de siber saldırıların yol açabileceği tehlikelere karşı gittikçe daha da bilinçlenmeye başladı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık meclisi, ülke altyapısının büyük siber saldırılara karşı hazırlıksız olduğuna dair vekil ve bakanları uyarmıştı. Ülkeler bu tehditleri ciddiye alırken şirketlerin de bu konuda boş durmaması gerekiyor. İstatistiklere göre geçtiğimiz sene işyeri bilgisayarlarının yarısından fazlası siber saldırılara maruz kaldı. Ayrıca siber saldırıların sebep olduğu zarar, her sene milyonları aşıyor.

Kaspersky’ın son araştırmasına göre bilişim teknolojileri konusunda karar alma mercilerinin %51’i, etkisi çok geniş bir alana yayılacağından ve şirketlerinin itibarına da büyük zarar getireceğinden dolayı olası bir saldırının mal olacağı toplam kaybı tahmin dahi edemiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/only-half-of-businesses-think-they-can-defend-themselves-against-cyberattacks
7
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
2
1