Artık Amazon’dan Bitcoin ile Alışveriş Yapmak Mümkün

13
5
0
0
0
Bitcoin kullanan kişiler artık Amazon gibi siteler üzerinden alışveriş yapmak için lightning ağını kullanabilecek.

Kripto ödeme girişimi Moon, bugün yaptığı açıklamada lightning uyumlu herhangi bir cüzdandan, e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapılabileceğini açıkladı. Bunun için Moon’un tarayıcı eklentisini kullanmak gerekiyor. Sistem aktifleşmeden önce 250 kullanıcı, beta testlerinde Moon kullanarak kripto para ile ticaret yapmayı başardı.

Moon CEO’su Ken Kruger’in açıklamasına göre uzantı, fatura için bir QR kodu çıkaracak ve bu kodu kullanarak ödeme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Amazon, Bitcoin’e kendisi asla el sürmüyor. Amazon satıcıları da ödemelerini kripto para ile değil normal para olarak alıyor. Para dönüşüm işlemini şimdilik Moon hallediyor ancak firma, 2020’ye kadar neredeyse bütün e-ticaret sitelerinin Bitcoin kabul edeceğini söylüyor.

Firmadan yapılan açıklamada sistemin VISA ve Mastercardlar ile uyumlu olması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Moon, geçen yıl New York’ta kuruldu. Yaklaşık 30 kişinin kurduğu şirket, 100 bin dolarlık yatırımla çalışma hayatına başladı. Yatırımı yapan Entrepreneurs Roundtable Acceleration merkezinin yönetim müdürü Murat Aktıhanoğlu, Moon’un kripto işletmeler için bir çapa olacağını ve kalan beş yıl için büyük önemi olduğunu söylüyor. Aktıhanoğlu, Moon’a uzun süreli bir portfolyo şirketi olarak yatırım yaptıklarını da belirtiyor.

Kaynak : https://www.coindesk.com/you-can-now-shop-with-bitcoin-on-amazon-using-lightning
13
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
0
0
0