Audi E-Tron, En Üst Düzey Güvenlik Ödülünü Alan İlk Elektrikli Araba Oldu

12
5
4
3
2
Audi E-Tron, En Üst Düzey Güvenlik Ödülünü Alan İlk Elektrikli Araba Oldu
Audi’nin elektrikli SUV modeli E-Tron, Insurance Institute for Highway Safety (Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü) tarafından en üst düzey güvenlik ödülünü alarak elektrikli arabalar arasındaki bir ilki gerçekleştirdi. Bütün güvenlik testlerinde “iyi” derecesini alan araç, Audi’nin de ilk elektrikli aracı olarak markayı gururlandırmayı başardı.

Audi’nin ilk elektrikli aracı E-Tron, bir ilke imza attı. SUV sınıfı araç, Insurance Institute for Highway Safety (Karayolu Güvenliği Sigorta Enstütüsü)’nin yaptığı çarpışma testlerinden “İyi” derecelendirmesini alarak, en üst düzey güvenlik ödülünün de sahibi oldu. Aracın çarpışma testleri 65 km/saat hızla yapıldı. 

IIHS bu testleri yaparken, Audi’nin “Pre Sense Front” adını verdiği yapay zekâlı acil frenleme sisteminin de 40 km/saat hızda başarılı olarak çalıştığını da fark etti. Audi E-Tron'dan önce bu teste giren Tesla Model S ve Chevy Bolt ise E-Tron'un başarısının çok gerisinde kaldılar. Henüz test edilmemiş olan Tesla Model 3’ün ise yakın zamanda testlere tabi tutulacağı söyleniyor.

Audi E-Tron'un IIHS’den bu değerlendirmeleri alması, kötü bir çıkış yapmasının ardından şirkete ilaç gibi gelmiş olabilir. Audi E-Tron'un tanıtılması, Audi’nin CEO’sunun tutuklanması sebebiyle ertelenmişti. Bu tutuklanmanın sebebi ise araçlardaki dizel emisyon hilesinin açığa çıkmasıydı. Daha sonra ise aracın piyasaya sürülmesi, batarya kıtlığı yüzünden ertelenmişti.

En sonunda Audi, ilk elektrikli aracı olan E-Tron'u yollara çıkardığı zaman, yine bir sorun ortaya çıktı. Şirket, E-Tronların yanma riski olduğunu söyleyerek birkaç yüz adet E-Tron'u geri çağırmıştı. Bu kötü gidişata rağmen en üst düzey güvenlik ödülünü elinde bulunduran E-Tron, tek şarjla 328 kilometre boyunca yol alabiliyor. Lüks segment olarak satılan otomobilin satış fiyatı ise 75.000 dolar (420.000 TL)’dan başlıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/14/20805455/audi-e-tron-iihs-safety-award-crash-footage
12
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
12
5
4
3
2