Audi e-tron, Euro NCAP'ten 5 Yıldızla Ayrıldı

17
1
0
0
0
Alman otomotiv devi Audi'nin seri üretilen ilk tam elektrikli otomobili olan e-tron, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı başardı.

European New Car Assessment Programme ya da kısa adıyla Euro NCAP, Avrupa pazarında satışa sunulan otomobillerin güvenlik performanslarının değerlendirilmesi amacıyla kurulmuş bir organizasyondur. Euro NCAP, bugün itibarıyla Audi’nin seri üretime giren ilk tam elektrikli otomobili olan e-tron’un güvenlik sonuçlarını açıkladı.

Yetişkin yolcu, çocuk yolcu, yaya güvenliği ve sürüş destek sistemleri kategorilerinin tamamından yüksek puan almayı başaran Audi e-tron, Euro NCAP testlerinden 5 yıldızla ayrılmayı başardı. Alman otomotiv devinin elektrikli otomobil sektöründeki yüzü olacak e-tron’un 5 yıldız almasında aktif sürüş güvenliği sistemleri de etkili oldu.

Araçların ön tarafındaki %40’lık bir kısmın 64 km/s hızla bariyere çarptırıldığı Offset Çarpışma Testleri‘nde sonucunda Audi e-tron, Yetişkin Yolcu Koruması ve 6-10 yaş Çocuk Yolcu Koruması değerlendirmelerinde en yüksek puanı almayı başardı. Araç, ön ve yan bariyer testlerinde de kendini kanıtlamayı başardı.

Audi e-tron yalnızca yolcu ve sürücü güvenliğinde değil, yay güvenliğinde de başarılı oldu. Testler sonucunda kaput yüzeyinin darbe sonrasınde neredeyse tamamen yayanın kafasını koruduğu ve tampon çarpmalarında yayaların bacak bölgelerinin korunduğu görüldü. Otomatik Acil Fren Sistemi (AEB) de aracın önüne çıkabilecek tüm unsurlar için en iyi korumayı sağladı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/audi-e-trona-5-yildiz-4971445/
17
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
0
0
0