Azra Kohen’den Fi Dizisi Hakkında Açıklama: İzlerken Kahroldum

24
12
5
1
0
2017 yılında gösterime giren ve birçok kişinin dilinden düşürmediği dizi Fi, uyarlandığı kitapların yazarı Azra Kohen ile sorunlar yaşamaya devam ediyor. Dizinin kitaplardan saptığını belirten ve izlerken utandığını söyleyen Kohen, hissettiklerini paylaştı.

Yazar Azra Kohen, Fi-Çi-Pi üçlemesiyle birlikte ciddi bir başarıya ulaşmış, birçok kişi tarafından konuşulmuştu. Kitapların bu denli büyük başarısının sonucunda Fi kitabı bir diziye uyarlandı ve PuhuTV'de gösterime girdi. Dizi de bir sıralar fazlasıyla konuşulmuş ve başarı elde etmiş olsa da Kohen'in hiç memnun olmadığı ortaya çıktı.

Şalom Gazetesi’nden Zehra Çengil Küçük, Kohen'e başarılı kitaplarının dizi uyarlamalarının dava sürecine ilişkin sorular sordu. Kohen, kendisine yöneltilen " "Fi – Çi – Pi’nin ekranda olması aslında çok ses getirdi ama şu an bir dava süreci var. Bahseder misiniz?" sorusunu yanıtladı.

fi çi pi

Çizgiyi bu kadar aşacaklarını düşünmemiştim diyen Kohen, şu açıklamalarda bulundu:

"Mahkemeye intikal etti olay. Bana verilen sözler ve bu sözlere uygun bir kontratımız vardı. Kendimi anlamı korumakla yükümlü hissediyorum. Fi dizisi ikinci sezonundan itibaren kitapla hiç benzerliği bulunmayacak şekilde karakterlerin alındığı bambaşka, yüzeysel bir hikâyeye, benim açımdan utanç verici hale dönüştü, ben de engelledim. İzlerken kahroldum."

netflix

"İkinci sezonu, dördüncü bölümden sonra izlemedim. Çok iyi bir kontratım vardı, çizgiyi bu kadar aşacaklarını düşünmemiştim. Yarattığım karakterlere sahip çıkıyorum. Diziyi bitirmek de çok zordu ama bitirdim."

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201907221039735630-azra-kohenden-fi-aciklamasi-utanc-verici-hale-geldi-izlerken-kahroldum/
24
12
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
12
5
1
0