Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Okulların Gerekli Hazırlıklar Yapılarak Açılacağını Söyledi

213
34
7
5
4
Öğrencilerin okullara ne zaman ve nasıl başlayacağı merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yeni bir açıklama geldi. Bakan, okulların gerekli hazırlıklar yapılarak açılacağını ve öğrencilerin güvende olacağını söyledi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle önceki dönemi evlerinden uzaktan eğitim alarak geçiren öğrenciler, yeni dönemin ne zaman ve nasıl başlayacağını fazlasıyla merak ediyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan da bazı açıklamalar gelmişti. Bugün ise bir 2. sınıf öğrencisinin kendisine okulların açılıp açılmayacağını sorduğunu söyleyen Selçuk, okulların gerekli hazırlıklar yapılarak açılacağını, öğrencilerin güvende olacağını söyledi. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

Yaz tatili bitti mi? Hayır. Çocuğun şu anki tek derdi, hak ettiği bu tatili doya doya yaşamak değil mi? Kaygılarımızla meraklarımızla belirsizliği çok konuşarak, sadece olumsuza odaklanarak çocuklarımıza da kendimize de zarar veriyoruz. Bu çocukların şu anki meselesi 'Dışarı çıktım mı, arkadaşımla buluştum mu, yoruldum mu, susadım mı, yarın yine oynayacak mıyım? Olmalı.

O yavruya verdiğim cevabı buradan bir kez daha yineliyorum, sizler de çocuklarınıza söylersiniz; okullar gerekli hazırlıklar yapılarak açılacak. Sen güvende olacaksın. Öğretmenine ve arkadaşlarına kavuşacaksın inşallah. Şimdi yaz tatilindesin, tatilin tadını çıkar."

Okullar 31 Ağustos’ta açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre okullar 31 Ağustos’ta açılacak. Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamalara göreyse okulların açılma tarihi belli olsa da pandemi sürecinin seyri okulların açılmasında etkili olacak. Eğitim sistemiyle ilgili yeni haberler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

Peki sizler okulların açılmasını istiyor musunuz? Okullar açılsa bile yeterli güvenlik önlemi alınabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/egitim/milli-egitim-bakani-selcuk-okullar-gerekli-hazirliklar-yapilarak-acilacak/1923130
213
34
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
213
34
7
5
4