Türkiye'nin Lider Araştırmacılar Programına 30’u Aşkın Ülkeden Başvuru Var

44
10
1
1
0
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Huawei-Bilişim Vadisi Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde bir konuşma yaparak, dünyanın en iyi 100 üniversitesinden 200’den fazla araştırmacının araştırmalarını Türkiye’de sürdüreceğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Lider Araştırmacılar Programı’na gösterilen ilgiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Bakan Varank, 30’u aşkın ülkeden başvuru alındığını açıkladı.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesine mensup olan 200’den fazla araştırmacının çalışmalarına Türkiye’de devam edeceğini belirten bakan, başvurularda ilk sırada ABD’nin yer aldığını söyledi. ABD’yi İngiltere ve ABD takip ediyor.

Varank açıklamasında, 2007’de Hükümetler Arası İklim Değişikliği panelinde yer alan, ekipçe Nobel Barış Ödülü almış bir profesörün de programa başvurduğunu belirtti. Bakan, "Bilimin öncüleri, Türkiye'de bilim yapmaya 'evet' dedi. Dünyanın en iyi araştırmacıları ülkemize taşınmaya karar verdi" ifadelerini kullandı.

Lider Araştırmacılar Programı, ülkemiz için stratejik öneme sahip olan konularda uzmanların, Tübitak ile işbirliği içerisinde araştırma geliştirme faaliyetlerine devam etmelerini amaçlıyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/bakan-varank-30u-askin-ulkeden-basvuru-aldik,DDq2egPnNk-ZZ333O_d5jA
44
10
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
10
1
1
0