Bankalar, Togg'a Özel Kredi Verecek! Bakan Nebati İlk Detayları Açıkladı

27
10
9
1
0
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce bahsedilse de herhangi bir bilgi paylaşılmayan Togg kredisi hakkında ilk detayları paylaştı.

29 Ekim’de fabrikasını açarak ilk elektrikli otomobilinin seri üretimine başlayan Togg, bugün önemli bir haberle yeniden gündeme geldi. Togg’un kesin satış fiyatının ancak önümüzdeki yıl açıklanacağı paylaşılmışken bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den kredi açıklaması geldi.

TRT Haber’in canlı yayın konuğu olan Nebati, kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve katılım bankalarının gerekli teşviğin verilerek, neredeyse kâr etmemek üzere kredi sunacağını paylaştı. Nebati’nin açıklamaları şu şekildeydi:

Bankalar, neredeyse kâr etmeyecek krediler sunacak:

togg

“Yerli otomobil Togg, cari açıkta azalmaya neden olacak. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi. Bankalara Togg ile ilgili çağrıda bulundu. Bizde kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir.

Togg fiyatı ne kadar olacak?

Togg’un fiyatı, yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere ancak önümüzdeki yılın başlarında açıklanabilecek. Fakat bugüne kadar yapılan tüm açıklamalar, aracın fiyatının C segmentte bulunan rakipleriyle rekabet edeceğini gösteriyordu.

1 Kasım itibarıyla C segment otomobil fiyatlarına baktığımızda, 900 bin TL’den donanım paketine göre 1 milyon 200 bin TL’ye kadar fiyatlarla karşılaşıyoruz. Öte yandan bu araçlar, Togg’dan farklı olarak yüksek ÖTV’ye maruz kalıyorlar.

Togg ise hükûmetin yeni vergi düzenlemesiyle %10 ÖTV’ye tabi tutulacak. Tabii bu oranın Togg’un fiyatını nasıl etkileyeceği de henüz net olarak kestirilemiyor.

27
10
9
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
10
9
1
0