Bitcoin Cash SV (BSV), Bir Günde %120 Değer Kazandı

8
2
2
1
0
Bitcoin Cash SV, Craig Wright’ın Bitcoin’in kağıtları ve 2009’daki orijinal kodları üzerine telif hakkı kaydı yapması üzerine %120 değer kazandı.

Bitcoin’de yaşanan çalkalanmanın ardından Craig Wright önderliğindeki bir ekip, Bitcoin Cash (BSH)’den ayrılıp Bitcoin SV (BSV) üzerinden ilerlemeye başlamıştı. Wright, Bitcoin’in ana kayıtları ve orijinal 2009 kodları üzerinde telif kaydı almayı başardıktan sonra BSV ciddi bir artış gösterdi.

Craig Wright kendisinin aynı zamanda Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto olduğunu öne sürüyor. Wright orijinal Bitcoin makalesi olan “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” ve 2009 kodları için telif kaydını almayı başardı.

Bu belgeler resmi bir telif görevi görmüyor ve yasal patentler değiller. Yine de Wright bir dava sürecine hazırlanıyorsa bu belgelerin kesinlikle yardımını görecektir. Bu telif kayıtlarının doğruluğu incelenmez, sadece kayıt altına alınırlar. Yani bugün bir form doldurup iPhone’u ben tasarladım diyebilirsiniz, iddianızı -muhtemelen epey güldükten sonra- kaydederler. Yasal olarak bu iddiaları değiştirmenin bir yolu yoktur. Belli bir konuda birden fazla hak talep eden varsa hepsinin talebi ayrı ayrı kayıt altına alınır.

Yine de bu haber kripto para borsalarında büyük etki yarattı ve Bitcoin SV, bir günde değerini iki katından fazla arttırdı. Bir anda değeri 120 dolara kadar artan bu kripto para bir noktada elbette kendisini düzenleyecek ancak o zamana kadar önemli hacim kazandı ve yatırımcılarını sevindirdi. Ayrıca bu artışla beraber hacmi 2.1 milyar dolara ulaşan BSV, pazar büyüklüğü anlamında en büyük 10. kripto para oldu.

Kaynak : https://cryptopotato.com/bitcoin-cash-sv-bsv-price-surges-120-as-craig-wright-gets-copyright-registrations-for-bitcoins-whitepaper/
8
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
1
0