Kripto Para Dünyası Şokta: Bitcoin Milyarderi Mircea Popescu, Boğularak Öldü

45
13
4
2
1
Dünyanın en çok Bitcoin'e sahip isimlerinden bir tanesi olan Mircea Popescu'nun hayatını kaybettiği açıklandı. Kosta Rika'da boğularak hayatını kaybeden Popescu'nun sahip olduğu miktarı tam olarak bilinmeyen Bitcoin'in bundan sonra ne olacağı merak konusu oldu.

Kripto para dünyası, gelen bir haberle adeta sarsıldı. Teletica başta olmak üzere pek çok haber kaynağı tarafından servis edilen bir habere göre elinde en çok sayıda Bitcoin tutan isimlerden biri olarak bilinen Mircea Popescu, 41 yaşında hayatını kaybetti. Popescu'nun ölüm nedeninin boğulma olduğu iddia ediliyor. Bu gelişme, kripto para dünyasını da doğrudan etkileyebilecek nitelikte.

Edinilen bilgilere göre Kosta Rika'da gerçekleşen boğulma olayında, 41 yaşındaki bir adamın boğularak öldüğü belirtildi. Daha sonra bu kişinin Bitcoin zengini Mircea Popescu olduğu ifade edildi. Yaşanan olayla ilgili hala aydınlatılamamış bazı konular bulunuyor olsa da Popescu'nun ölüm haberi, kripto para yatırımcılarını tedirgin etmeye başlamış durumda. Çünkü Popescu'nun bazı kaynaklara göre 1 milyon adet, bazı kaynaklara göre ise 1 milyar dolar değerinde Bitcoin'i bulunuyordu.

Piyasalara yüklü giriş ya da çıkışlar yaşanabilir

Mircea Popescu

Popescu'nun ölümü, miktarı bile tam olarak bilinmeyen Bitcoin servetinin kim ya da kimlere kaldığının merak edilmesine yol açtı. Ancak bu konuda netleşmiş bir şey henüz yok. Konuyla ilgili olarak yetkili makamlar ya da Popescu'nun yakınlarından bir açıklama gelmedi. Yani bu Bitcoin zengininin mal varlığına ne olacağı şu an için bilinmiyor. Bu arada, Popescu'nun ölümünün altından farklı bir şey çıkarsa, bunun kimseyi şaşırtmayacağını da söyleyelim.

Analistler, Bitcoin servetinin bundan sonra nasıl kullanılacağının çok önemli olduğunu ifade ediyorlar. Mirasçılar, Popescu'nun Bitcoin'lerinin hepsini satmaya kalkarlarsa piyasa kan gölüne dönebilir. Ayrıca Bitcoin'lerin kısım kısım satılıp paranın altcoinlere kayması, piyasayı Bitcoin yönünde olumsuz, altcoin yönünde olumlu etkileyebilir. Ya da bu Bitcoin'ler, sonsuza dek kilit altında da kalabilir. İşte bu ihtimallerden hangisinin gerçekleşeceğini zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.marketwatch.com/story/one-of-the-largest-owners-of-bitcoin-who-reportedly-held-as-much-as-1-billion-is-dead-at-41-reports-11624904721
45
13
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
45
13
4
2
1