BMW'nin Tüm Zamanların En Güçlü Otomobili Olacak X8 M'in Arka Tasarımı Açığa Çıktı

22
5
1
1
0
BMW'nin bir süredir üzerinde çalışığı "X8 M" isimli otomobilinin render görselleri açığa çıktı. Bir Instagram hesabı tarafından paylaşılan görseller, şirketin bu aracı "XM" olarak tanıtacağını gösteriyor. Aracın tasarımı ise alıştığımız M paket BMW'lerden oldukça farklı.

Almanya merkezli otomobil devi BMW'nin yaklaşmakta olduğu bilinen "X8 M" isimli aracıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 2022 yılında özel tasarımıyla ilgili render görseller sızdırmayı başaran bir Instagram hesabı, bu aracın "BMW XM" olarak anılacağını iddia etti. Öte yandan, paylaşılan görüntüler hibrit motorlu bu aracın arka kısmının nasıl görüneceğine de ışık tutuyor.

Bu araçla ilgili çok dikkat çekici detaylar var. Örneğin BMW XM'in bugüne kadarki en güçlü BMW olacağı ifade ediliyor. Öyle ki aracın baz modelinde bile 617 beygir gücünde motor bulunacağı ifade ediliyor. En yüksek donanım özelliklerine sahip versiyonda ise 738 beygir güç üreten bir motor yer alacakmış. 

İşte BMW XM'in sızdırılan arka tasarımı

BMW XM

Sızdırılan görüntü, BMW XM'in bugüne kadar alışmış olduğumuz tasarım dilinden hayli uzak olduğunu gözler önüne seriyor. Öyle ki aracın egzoz çıkışları toplamda 4 adet ve altıgen olarak tasarlanmış. Üstelik bu egzoz çıkışları ilginç bir şekilde üst üste yerleştirilmiş. Arka farlar da LED ve çizgili yapısıyla oldukça farklı görünüyor. BMW mühendisleri, far tasarımını da egzoz çıkışlarındaki gibi altıgene benzetmeye çalışmışlar.

BMW XM

BMW, yaklaşan aracıyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu aracın 2022 yılında tanıtılacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamalar yapıldığında, COVID-19'un üstesinden gelinebilmiş değildi. Şimdiki koşullar ise BMW XM'in 7-12 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2021 Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılabileceğini düşündürüyor.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2021/06/21/bmw-xm-exhaust-layout/
22
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
5
1
1
0