Boston Dynamics, Jeff Bezon'un Hayallerindeki Robotu Geliştirdi: Handle

34
10
5
2
0
Robotik teknolojiler konusunda dünyanın en ünlü şirketlerinden biri olan Boston Dynamics, depolarda çalışmak üzere geliştirilmiş olan yeni robotu Handle için bir video yayınladı.

Boston Dynamics denince aklınıza ilk olarak Atlas, Spot ya da BigDog robotları geliyor olabilir. Zira şirket, şu ana kadar geliştirdiği bu robotlarla epey ilgi çekmiş durumda. Fakat Boston Dynamics’in daha az ünlü olan, buna rağmen çok daha fazla fayda sağlayan bir robotu bulunuyor; Handle.

İki bacaklı ve aynı zamanda tekerlekli olan Handle’ın Amazon CEO’su Jeff Bezos’un hayallerini süsleyen robot olduğunu söyleyebiliriz. Handle, bacakların engebeli arazideki hareket kabiliyetine sahip olmasına karşın tekerleklerin düz arazide sunmuş olduğu mobilite avantajlarından da faydalanıyor.

Handle, karton kolileri bir noktadan bir başka noktaya taşımak için geliştirilmiş bir robot. Üzerinde bulunan vakum destekli kol, hedeflenen kolileri bir vantuz gibi tutuyor ve istenilen alana başarılı bir şekilde ulaştırıyor. Aşağıdaki videoda görmüş olduğunuz koliler 12 kilogram ağırlığında fakat Boston Dynamics, Handle’ın bunun iki katını taşıyabileceğini söylüyorlar.

Handle’ın tek marifeti yük taşımak değil. O, taşıdığı yükü nizami bir şekilde sıralayabiliyor. Videoda da görebileceğiniz gibi Handle, 3x3 diziliminde aldığı kutuları bir başka palet üzerine yine 3x3 diziliminde yerleştirebiliyor. Handle, kutuları sıralı ve mümkün olduğunca birbirine yakın şekilde dizmek için sıkıştırma kontrolü adlı bir teknolojiye sahip.

()

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/handle-boston-dynamics-warehouse-video/
34
10
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
34
10
5
2
0