Çin'in Denetlemelerinden Sıkılan Valve, Çin'e Ayrı Bir Steam Geliştiriyor

21
9
4
4
3
Dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam, yerel bir firma ortaklığıyla Çin pazarı için yeni bir platform kuracak. Oluşturulacak platform, Çin'deki oyuncu sayısı düşünüldüğünde Valve'a oldukça güç katabilir.

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu olan Steam, her gün dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Özellikle Dota ve PUBG gibi oyunlarla Asya bölgesinde pek çok oyuncuya hizmet sunan Steam, işleri büyütmek için kolları sıvadı.

Bugün yayınlanan bir habere göre Steam, Valve ve Çinli ortağı Perfect World tarafından ortaklaşa oluşturulan ayrı bir pazar olarak Çin'e gidiyor. Şangay merkezli video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Perfect World ile "Steam Çin" için işbirliği yapacak olan Valve, platformun Çin sürümünün orijinal Steam’dan tamamen farklı olacağını söylüyor.

Steam Çin

Technode tarafından yayınlanan bir rapora göre Çin’de kurulacak olan yeni platformun adı, “Steam Platformu” anlamına gelen "Zhengqi Pingtai" olarak adlandırılacak ve tamamen Çin için dizayn edilecek. Platformun, Çin’in kendi kendine yeten oyun platformu olması bekleniyor.

Steam, geçmişte pek çok kez Çin tarafından incelemeye alınmıştı:

Steam Çin İnceleme

Valve, platformunda sunduğu şiddet ve cinsel içerikli oyunlar nedeniyle geçmişte pek çok kez Çin tarafından incelenmeye alınmıştı. Bu yeni kurulacak olan bağımsız Çin mağazası, gelecekte bu sorunların önüne geçmeyi ve Steam’i biraz daha rahatlatmayı hedefliyor.

Perfect World CEO'su Xiao Hong'a göreyse Steam Çin, yüksek hızlı sunucular ve yüksek kaliteli operasyon ekipleri ile Çinli kullanıcılar için oldukça özel bir platform olacak.

Yeni kurulacak platformda, başlangıçta Dota 2 ve Dota Underlords da dâhil olmak üzere şu anda Steam'in uluslararası sürümünde mevcut olan yaklaşık 40 oyun yayınlanacak. Platformun ne zaman hizmet vermeye başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/steam-is-coming-to-china-as-a-separate-marketplace/1100-6469287/
21
9
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
21
9
4
4
3