Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Lisanssız Windows Kullanıldığı Ortaya Çıktı

682
40
30
19
14
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Beştepe’de düzenlenen resepsiyon sırasında internet üzerinden pek çok görüşme yapıldı. Aynı zamanda konuşmalar sırasında da barkovizyonlara bilgisayarlardan görüntüler yansıtılıyordu. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında hem de görüntülü görüşmeler esnasında kullanılan bilgisayarların lisanssız Windows kullandığı anlaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu kapsamında, pek çok bilgisayardan yararlanıldı. Resepsiyona katılan konuklar ve devlet erkanı, bu bilgisayarlar aracılığıyla hem Barış Pınarı Harekatı’nın gerçekleştiği Suriye’den hem de Doğu Akdeniz’den son gelişmeler hakkında bilgi aldılar. 

Günün anlam ve önemi için kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan da harekatlar ve ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmaları sırasında, arkasında bulunan ekranlara da bilgisayarlardan görüntüler yansıtıldı. Ancak tüm bu anlarda ilginç bir görüntü ekranlara takıldı.

Söz konusu görüntülerde, kullanılan bilgisayarların “Windows’u etkinleştir” uyarısı verdiği anlaşıldı:

beştepe

Doğu Akdeniz’de görev yapan TCG Gökçeada Komutanı Yarbay Engin Ağmış, dev ekranlardan bölgedeki gelişmeleri ve son durumu devlet erkanına ve konuklara iletiyordu. Bu sırada sağ alt köşede lisansı bulunmayan Windows sürümlerinde çıkan uyarı net şekilde görüldü. Bildiğiniz üzere "Windows'u etkinleştir" uyarısı, açılan pencere ne olursa olsun etkinleştirme yapılana kadar her pencerenin üzerinde görünüyor.

cumhurbaşkanı erdoğan

Benzer bir uyarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında da arkasındaki ekranlara yansıyan görüntünün üzerinde yer aldı. Lisanssız Windows’un Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve önemli görüşmeler esnasında kullanılması sosyal medyada gündem yarattı.

Lisanssız Windows kullanımı aslında yasal:

Microsoft'ın işletim sistemi Windows'u kısa bir süre de olsa lisanssız olarak kullanmaya izin verdiği bilinen bir gerçek. Bu sürenin ardından eğer etkinleştirme yapılmadan kullanıma devam edilirse, resmi Windows güncellemeleri yapılamıyor. Ayrıca Windows'un lisanslı olmadığına dair ibare ekranın sağ alt köşesinde, kaybolmayacak bir şekilde çıkıyor. Kurumların kullandıkları Windows sürümleri ise çoğu zaman pek çok bilgisayarda kullanıma uygun şekilde toplu olarak lisanslanıyor. 

682
40
30
19
14
Emoji İle Tepki Ver
682
40
30
19
14