DALL-E 3, ChatGPT'ye Entegre Edildi: Ama Yine de Herkes Kullanamayacak...

26
3
1
0
0
OpenAI, geçtiğimiz ay duyurduğu DALL-E 3'ün ChatGPT entegrasyonunu tamamladı. Ancak bu entegrasyondan faydalanmak isteyen kullanıcıların, ücretli abone olmaları gerekecek.

Geçtiğimiz ay sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, DALL-E 3'ün duyurulduğundan ve metinden görsel oluşturmaya yarayan bu yapay zekâ aracının ChatGPT'ye entegre edileceğinden bahsetmiştik. Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

OpenAI, DALL-E 3 ile ChatGPT entegrasyonunun tamamlandığını açıkladı. Yani artık, ChatGPT üzerinden DALL-E 3 kullanabilir, girdiğiniz komutlarla etkileyici görseller oluşturabilirsiniz.

Ama...

OpenAI, ChatGPT'nin DALL-E 3 entegrasyonunu ücretsiz kullanıcılara sunmadı. Buradan bir kazanç elde etmeye çalışan şirket, DALL-E 3 kullanmak isteyenleri ChatGPT Plus veya ChatGPT Enterprise aboneliği satın almak zorunda bıraktı. Ücretli abone değilseniz, bu teknolojiden faydalanamayacaksınız.

Entegrasyon çalışması ile kullanıcılara rahat bir deneyim sunulacağını söylemekte fayda var. Bu bağlamda; komut oluşturmakla uğraşmak istemeyenler, ChatGPT’den komut oluşturmasını isteyecek. Sohbet botu, DALL-E 3’ün kullanacağı bir paragraf yazacak. Ayrıca OpenAI, DALL-E 3’te güvenlik önlemlerini artırdığını da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre müstehcen ve nefret içerikli görüntülerin oluşturulması engellenecek.

DALL-E 2 (sol) ve DALL-E 3 (sağ) tarafından aynı komutla oluşturulan 2 görsel:

 DALL-E 3 tarafından oluşturulan bazı görseller

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/10/19/23923895/openai-dall-e-3-chatgpt-plus-enterprise
26
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
1
0
0