Koronavirüs İçin 'Türklere İşlemez' Diyen Doç. Dr. Oytun Erbaş: 'Türkiye'nin Elon Musk'ıyım'

283
58
28
5
3
Doç. Dr. Oytun Erbaş, hem kendi kariyeri hem de milliyetçilikle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye tıbbi anlamda çok şey kattığını ifade eden Erbaş, “Ben doğru işler yaparsam Türkiye’nin Elon Musk’ıyım” dedi.

Özellikle pandemi döneminde yaptığı açıklamalarla birçok kez gündeme gelen Doç. Dr. Oytun Erbaş, ilginç açıklamalarına bir yenisini ekledi. ‘Mekanın Sahibine Geldik’ programında konuşan Erbaş, “Ben doğru işler yaparsam Türkiye’nin Elon Musk’ıyım” dedi.

Hakan Bilgin’in sunduğu “Mekanın Sahibine Geldik” programına konuk olan Oytun Erbaş, hem kendi kariyeri hem de milliyetçilikle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Erbaş, Türkiye’nin İngilizcede ‘Turkey’ olmasına da tepki gösterdi.

“80 yaşındaki bilim adamının yaptığını 40 yaşımda bitirdim”

Programda hedeflerinden ve kariyerinden bahseden Doç. Dr. Oytun Erbaş, Türkiye’ye büyük bir ‘neuroscience kültü’ bıraktığını ve oksitosin hakkında çok fazla bilgi verdiğini ifade etti. Literatüre bu yaşına kadar çok şey kazandırdığını söyleyen Erbaş, “80 yaşındaki bir Türk bilim adamının yapacağını ben 40 yaşımda bitirdim” dedi.

Oytun Erbaş, pandemi dönemi boyunca yaptığı “Türklere virüs işlemez” ve “virüs baharda sıcakla etkisini yitirir” benzeri açıklamalarla çokça gündeme gelmiş ve eleştirilmişti. Bu açıklamalarıyla da şimdiden gündem olan Erbaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Benim önümde 40 yıl daha var. Eğer ben doğru işler yaparsam Türkiye’nin Elon Musk’ıyım. Bak bunda mütevazı değilim. Çünkü şu an bir Oytun yetişmeye kalksa kırk sene sürer. Ödüle de doydum. Benim büyük bir laboratuvar kurmak için 3-5 milyon euroya ihtiyacım var. Neden ben BioNTech gibi olmayayım? Bu ülkede oldu, oldu. Olmadı başka yerde yapmalıyım ama ben bunu yapmalıyım.”

“Turkey diyenlere de gıcık oluyorum”

oytun erbaş

Açıklamalarına devam eden Erbaş, milliyetçilik ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarı hakkındaki düşüncelerini de şu şekilde ekledi: “Ben Türklüğün Türklük olduğuna inanıyorum. Ben Türk çocuğuyum. Ben milliyetçiyim. Ben milliyetçiliğin bıyık olmadığına inanıyorum. Milliyetçilik, bilimsel eserin yanında Türkiye yazmasıdır. Türkiye’ye hindi demeye de gıcık oluyorum. ‘E’ harfini de koyarak gerçek milliyetçilik yapalım. Belki de bizim dünyaya bir deklarasyon yapmamız lazım.”

283
58
28
5
3
Emoji İle Tepki Ver
283
58
28
5
3