Google Stadia İçin İnternet Gereksinimleri Açıklandı

164
59
19
16
12
Google’ın geçtiğimiz hafta tanıttığı bulut oyun platformu Stadia’nın internet gereksinimleri resmi olarak kesinleşti. Platform, artık pek çok yerde yaygın olarak kullanılan internet hızlarıyla erişilebilir olacak.

Bulut oyunculuğu konusunda günümüze kadar yapılmış en köklü platformu inşa eden Google, Stadia ile tarih yazmaya geliyor. Sadece mevcut oyunseverleri değil, oyunlarla ilişkisi olmayanları bile kendisine çekme hedefi bulunan Stadia, YouTube’un oyun versiyonu gibi çalışacak.

Bulut sistemleri üzerinden oyun oynamak, video izlemekten çok farklı. Zira oyuncuların aldıkları görüntülerin kendi eylemlerine göre değişmeleri gerekecek. Bu da internet bağlantı kalitesinin çok önemli bir etmen olacağını gösteriyor.

Google Stadia önerilen ve minimum bağlantı hızı gereksinimleri:

  • Önerilen: Saniyede 60 kare ve 4K çözünürlük için minimum 30 mbps bağlantı hızı
  • Minimum: Saniyede 60 kare ve 1080p çözünürlük için 25 mbps bağlantı hızı

Google Stadia’nın patronu Phil Harrison’un bu açıklamaları, platformun fiber bağlantıya sahip her ortamda çalışabileceğini kanıtlıyor. Ayrıca Harrison, Google sunucularının bağlantı kalitesine göre anlık olarak çözünürlük değiştirebileceğini de söylüyor. Yani internet hızındaki anlık değişimler, Stadia’daki akıcılığı bozmayacak.

Türkiye’deki ortalama internet hızı kalitesine dair detaylı bir araştırma yapıp, Stadia’nın ülkemizde ne kadar yaygınlaşacağı sorusuna teknik açıdan bir yanıt vereceğiz. Detaylar için bizi takip ederken, Stadia’nın ülkemizdeki olası fiyatları ve diğer bilinmeyenlerini aşağıdaki içeriklerimizden öğrenebilirsiniz.

164
59
19
16
12
Emoji İle Tepki Ver
164
59
19
16
12