Yılın Bilim Kurgu Filmi Dune'ın İlk Fragmanı Yayınlandı

40
8
3
2
1
Warner Bros, yıldız oyuncularla dolu yeni Dune filminden ilk resmi fragmanı yayınladı. Fragmanda kim mi var? Herkes.

"Korkmamalıyım. Korku akıl katilidir. Korku toptan yok oluşu getiren küçük ölümdür. Korkumla yüzleşeceğim. Üzerimden ve içimden geçmesine izin vereceğim. Ve geçip gittiği zaman, geçtiği yolu görmek için iç gözümü ona çevireceğim. Korkunun gittiği yerde hiçbir şey olmayacak. Yalnızca ben kalacağım."

Frank Herbert bu sözleri Dune serisi için kaleme aldığında belki de bu kadar büyük bir fenomen yaratacağını bilmiyordu. Seri daha sonra pek çok farklı yazara ilham verdi, pek çok farklı hikayede anıldı. Şimdi de beyaz perdeye gelecek olan Dune filminden ilk fragman geldi.

Bütün Hollywood toplandık

dune

Beyazperdenin son dönemde çıtayı yükselten yönetmenleri arasında yer alan Denis Villeneuve, Frank Herbert’ün ikonik romanını sinemaya aktarmak için kolları sıvamıştı. Yönetmenin elindeki oyuncu kadrosu ise gerçek bir yıldızlar topluluğu: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista ve Javier Bardem filmde yer alıyor. 

Yönetmen koltuğunda yer alan Denis Villeneuve aslında epik bilim kurgu hikayelerine hiç de uzak bir isim değil. Daha önce de Arrival ve Blade Runner 2049 filmlerinin yönetmenliğini de üstlenmiş ve bu yapımların altından başarıyla kalkmıştı. 

Ekip sorulara da cevap verdi

Fragmanın yayınlanmasıyla birlikte, yönetmenin ve oyuncuların da yer aldığı bir soru cevap etkinliği düzenlendi. Warner Bros, çok beklentisi olan bu filmi bir serinin ilk filmi olarak görüyor ve dizilerle de destekleyecek. HBO Max’ta yayınlanacak ve Dune evreni ile bağlantılı Dune: The Sisterhood dizisi de yer alacak.

Dune filmi 18 Aralık 2020’de sinemalarda olacak. İlk kitabın ilk yarısı bu filmde anlatılacak, daha sonra da ikinci yarısını anlatan bir devam filmi gelecek. Bakalım Dune, Yüzüklerin Efendisi gibi bir epik olmayı başarabilecek mi? O seviyeye erişebilecekse, bir efsanenin doğuşuna hep beraber tanıklık edeceğiz demektir.

40
8
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
40
8
3
2
1