Dünyanın En Pahalı SUV Aracıyla Tanışın: Karlmann King SUV

136
53
37
25
24
Otomobil dünyasında tasarımlar her geçen gün farklı boyutlara geçiş yapıyor. Yeni teknolojilerin de eklenmesiyle piyasaya sürülen araçların fiyatları da hâliyle büyük bir hızla yükseliyor ancak öyle bir araç var ki fiyatıyla dünyanın en pahalı SUV aracı unvanını almış durumda. Gelin Karlmann King SUV'un özelliklerine yakından bakalım.

Piyasaya yeni sürülen otomobillerin yüksek fiyatla çıkış yapmasına alışkınız ancak son dönemde dev otomobil üreticileri de dâhil olmak üzere birçok şirket, sınırlı sayıda ürettiği konsept otomobilleri oldukça yüksek fiyat etiketiyle satışa sunuyor. Karlmann King de yakın zamanda böyle bir araç üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Son yıllarda yükseliş gösteren asimetrik tasarımların kullanılma trendine ayak uyduran Karlmann King SUV, ilk kez görenler için oldukça farklı görünen tasarımından daha çok fiyatıyla adından söz ettiriyor. Öyle ki bugün açıklanan satış fiyatına göre Karlmann King SUV, dünyanın en pahalı SUV aracı olma unvanını ele geçirdi.

Karlmann King SUV, 1 milyon dolar fiyatıyla dünyanın en pahalı SUV aracı oldu:

dunyanın en pahalı suv aracı Karlmann King SUV

Bacroft Cars isimli YouTube kanalında bugün yayınlanan bir videoda karşımıza çıkan Karlmann King SUV; tasarımıyla, özellikleriyle ve en çok da fiyatıyla birçok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Tasarımcı Luciano D’Ambrosio'nun son eseri olan devasa SUV, The Dark Knight üçlemesinde öne çıkan Batmobil’den esinlenerek tasarlanmış. İlk bakışta garip görünse de asimetrik tasarımın araca bir karakter kattığını söyleyebiliriz.

Elmas tasarım olarak adlandırılan özel bir dizaynla gelen araçta, tasarımcısının ifadelerine göre saldırgan bir araç çizgisi kullanılmaya çalışılmış. Aracın dış tasarımı kadar içi de standart SUV'lardan oldukça farklı. Yeni teknolojiyle donatılmış Karlmann King SUV, 420 beygir gücündeki 6,8 litrelik V10 motordan güç alıyor. Yaklaşık 5.896 kg olan aracın saatte 140 km hıza ulaşabildiği söylense de yayınlanan YouTube videosunda ibrenin saatte 220 km'ye çıktığı görülüyor. 

Karlmann King SUV, iç tasarımıyla lüksü ayağınıza getiriyor:

Karlmann King SUV

Performans anlamında da tatmin edici sonuçlar veren Karlmann King SUV, yukarıdaki görselden görebileceğiniz oldukça farklı bir iç tasarıma sahip. Aracın fiyatının yükselmesindeki en temel etmenlerden olan iç kısım, adeta limuzin konseptini SUV'a taşıyor.

Tasarımcısının boyutunu işaret ederek "Fil sürdüğünüzü hayal edin" dediği aracın 1 milyonluk fiyatının baz paket için geçerli olduğunu da söyleyelim. Satış sayfasında müşterilerine farklı seçenekler sunan Karlmann King, fiyatların 3 milyon dolara kadar vardığını belirtiyor. Bu arada Bacroft Cars isimli YouTube kanalının Karlmann King SUV hakkında çektiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Karlmann King SUV, kamera karşısında:

Kaynak : https://www.motor1.com/news/381739/world-most-expensive-suv-video/
136
53
37
25
24
Emoji İle Tepki Ver
136
53
37
25
24