Klasik Rolls-Royce Modelleri, Elektrikli Hale Getirildi

23
5
2
0
0
Araçları elektrikli hale getirmek konusunda en bilinen şirketlerden bir tanesi olan Lunaz, elini bu sefer de klasik Rolls-Royce'a attı. Lunaz, klasik mertebesine ulaşmış Rolls-Royce Phantom ve Silver Cloud'u elektriklendirdi.

Günümüzde elektrikli araçlar giderek daha popüler hale gelirken klasik mertebesine ulaşmış otomobiller de bundan nasibi alıyor. Araçları elektrikli hale getirme uzmanlaşmış olan Lunaz, klasik Rolls-Royce modelleri Phantom ve Silver Cloud'u da elektriklendirdi.

Lunaz, 1961 model Rolls-Royce Phantom V'in oldukça ilgi çekmesi sonrası kendisine yeni bir hedef koydu. Lunaz, bu sefer de Rolls-Royce'un bir diğer klasik modeli olan Silver Cloud'u elektriklendirmek için kolları sıvadı.

Tamamen elektrikli ilk klasik Rolls-Royce araçlar

elektrikli klasik rolls-royce

Lunaz'ın kurucusu David Lorenz, elektriklenmesiyle ilgili olarak "Dünyada hiçbir araç görünüşüyle, tarzıyla ve ehemmiyetiyle Phantom ile karşılaşamaz. Elektriklendirme vasıtasıyla 'dünyanın en iyi aracının' mirasını daha da ileri taşıdık" ifadelerini kullandı.

2A Rolls-Royce Silver Cloud'un her zaman için uzun menzil lüks gezilerin en güzel dışa vurumu olarak kaldığını söyleyen David Lorenz, "Elektriklendirme, yapılmış en önemli arabalardan bazılarına yeni bir kullanılabilirlik boyutu ve sürücü bağlılığı getirdi" dedi. Ayrıca elektrikli Bentley ve Jaguar'dan sonra Lunaz'ın portföyüne efsanevi İngiliz markası da eklenmiş oldu.

elektrikli klasik rolls-royce

Lunaz'ın müşterileri, elektriklendirilmiş Rolls-Royce araçlar için siparişlerini vermeye başladı ve Motor1'in haberine göre bazı araçlar, dünyanın en ünlü kurumlarına gitmek için hazırlanmaya başladı bile. Lunaz, olabilecek en iyi ürünleri ortaya koyabilmek için dünyanın en iyi otomobil üreticilerinden bazı olan Aston Martin, Ferrari, Ford, Volkswagen ve Jaguar gibi şirketlerden personelleri kendi bünyesinde topluyor.

Tabii araçlar elektriklendirilirken aracın klasikliği ve orijinalliği de bozulmamaya çalışılıyor. Bu tür araçlarda klasik ile uydu iletişimi, Wi-Fi, görsel-işitsel eğlence ve konum yardımı gibi modern donuşlar bir araya getiriliyor. Elektriklenmiş Rolls-Royce Phantom ve Rolls-Royce Silver Cloud'un fiyatı ise 350 bin sterlinden başlıyor.

Kaynak : https://uk.motor1.com/news/440359/worlds-first-electric-classic-rolls-royce/
23
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
2
0
0