'Duş Bile Alınmaz' Denilen İçme Suyu Markaları Açıklandı

798
120
58
27
23
Geçtiğimiz hafta akademisyenler tarafından yapılan ağır metal analizi sonrasında, oldukça sağlıksız olduğu belirlenen içme sularına dair yeni bilgiler geldi.

Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü bünyesinde çalışmalar yapan 4 akademisyen, geçtiğimiz hafta Türkiye'yi şoka sokan bir çalışma yayınlamıştı.

İçme sularındaki ağır metalleri analiz eden akademisyenler, 43 farklı içme suyu markası üzerindeki testler sonucunda bu suların bırakın içmeyi, duş dahi alınmayacak durumda olduklarını belirtmişti.

Sözcü gazetesi yazarı Ümit Zileli, bugün kaleme aldığı 'Uyan Ey Ahali! 'Doğal' Suyla Zeihrleniyorsun" başlıklı yazısında, plastik ve damacanada satılan sağlıksız suların hangisi olduğuna yönelik önemli veriler paylaştı.

İşte Zileli'nin Yazısından Önemli Satır Başları

  • Bir su markasının 100 tam puan alabilmesi için PH düzeyinin 7-8.5 aralığında olması, suda biyolojik, kimyasal, radyolojik hiçbir kirleticinin olmaması ve belirlenen aralık değerlerinde olması gerekiyor.
  • Gıda Hareketi tarafından oluşturulan rapora göre, Türkiye'de 100 tam puan alabilen tek bir firma dahi yok.
  • Rapor incelendiğinde, yüksek puan alan firmaların neredeyse hiçbirinin bilindik firmalar olmadığı göze çarpıyor. Buna karşın en içilemez ve kötü durumdaki içme suları bilindik firmalara ait.
  • Türkiye'deki doğal kaynaklar, hacim olarak talebi karşılayacak durumda değil. Birçok su firması, gayrı resmi sondajlarla yeraltı sularını doğal sulara karıştırarak piyasaya sürüyor.

()

Raporun ve marka listesinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201901161037119923-umit-zileli-saglik-bakaligi-su-firmalari/
798
120
58
27
23
Emoji İle Tepki Ver
798
120
58
27
23