El Salvador, Her Yetişkin Vatandaşına 30 Dolarlık Bitcoin Verecek

27
11
3
2
0
Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ederek dünyada bir ilke imza atan El Salvador, yeni bir karar alındığını açıkladı. Hükümet, oluşturulan bir yazılım ekibinin geliştireceği Bitcoin cüzdanını indiren her vatandaşına, 30 dolar değerinde Bitcoin dağıtacak.

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, El Salvador'un dünyada bir ilk olan önemli bir karar aldığından bahsetmiştik. El Salvador hükümeti, aldığı bu karar ile Bitcoin'i de resmi para birimi olarak tanıdığını açıklamış, bunun ülke ekonomisini pozitif yönde etkileyeceğini duyurmuştu. Konuyla ilgili yeni bir karar alan hükümet yetkilileri, vatandaşlarını bir nebze de olsa sevindirecek yeni bir uygulamayı hayata koyacak.

El Salvador hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda, ülkede yetişkinliğe ulaşmış herkese 30 dolar değerinde Bitcoin dağıtılacağı ifade edildi. Elbette bu Bitcoin'ler için El Salvadorlulardan herhangi bir bedel talep edilmeyecek. Kendisine bir Bitcoin cüzdanı edinecek her yetişkin El Salvadorlu, 30 dolarlık Bitcoin'in sahibi olacak. Hükümet, tutar çok düşük olsa da vatandaşlarını Bitcoin'e alıştırmak için böyle bir karar almış gibi görünüyor.

Alınan kararın Bitcoin'i de pozitif etkileyeceği düşünülüyor

Bitcoin El Salvador

Yahoo Finance'tan Zack Guzman, El Salvador'un 30 dolarlık Bitcoin dağıtımı kararını değerlendirdi. Kabaca bir hesap yapan Guzman, bu tür bir dağıtım için önce herkese yetecek kadar Bitcoin'in hükümet tarafından satın alınması gerektiğini, bunun ülkeye maliyetinin de 195 milyon dolar civarında olacağını söylüyor. Willy Woo isimli bir analiste göre ise El Salvador'un dağıtmak için alacağı Bitcoin, piyasayı yüzde 2,5 etkileyecek.

Bu arada, El Salvador hükümeti, vatandaşlarının kullanacağı bir Bitcoin cüzdanını geliştirmesi için bir yazılımcı ekibi kurdu. Çalışmalarını sürdürmekte olan bu ekibin kullanıma sunacağı Bitcoin cüzdanı, tamamıyla hazır olduğunda ülkedeki tüm vatandaşlar tarafından indirilecek. Hükümet daha sonra, uygulamada yer alan tüm cüzdanlara 30 dolar gönderecek. Sürecin Bitcoin'in para birimi olarak kabul edilmesini nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://cointelegraph.com/news/el-salvador-to-airdrop-30-in-bitcoin-to-every-adult-citizen
27
11
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
11
3
2
0