Güney Afrikalı İki Kardeş, Kurdukları Borsa ile Tarihin En Büyük Bitcoin Hırsızlığını Yaptı: Tam 2,2 Milyar Dolar

113
24
15
9
9
Güney Afrika'da hizmet vermekte olan Africrypt isimli bir kripto para borsasının vurgun yaptığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre borsanın kurucusu olan Güney Afrikalı iki kardeş, borsadaki 69 bin adet Bitcoin ile sırra kadem bastılar. Olay, tarihin en büyük Bitcoin hırsızlığı olarak lanse ediliyor.

Türkiye, geçtiğimiz dönemlerde THODEX isimli bir kripto para borsasını konuşmuştu. Şirketin başında olan isim, yatırımcıların parasını alarak yurt dışına kaçmıştı ve Faruk Fatih Özer isimli bu şahıs, bugün bile yakalanabilmiş durumda değil. Buna benzer bir olay, bu kez Güney Afrika'da yaşandı. Ancak Güney Afrika'da yaşanan olay, dünyanın en büyük kripto para hırsızlığı olarak lanse ediliyor.

Ameer Cajee ve küçük kardeşi Raees Cajee, 2019 yılında Africrypt isimli bir uygulama geliştiriyorlar. Kardeşler, bu uygulamayı ülke genelinde popüler hale getirmeyi başardıktan sonra küçük bir büro bile açıyorlar. Ancak her vurgun olayında olduğu gibi bu vurgun olayında da benzer şeyler yaşanıyor. Önce yatırımcılara bazı mağduriyetler yaşatılıyor sonra da olayın aslı ortaya çıkıyor. İki kardeş, 69 bin adet Bitcoin ile sırra kadem basmış durumda...

Çalınan Bitcoin'lerin anlık değeri 2 milyar doların üzerinde (Bitcoin dip yapmışken bile)

Bitcoin

69 bin gibi büyük miktarda Bitcoin, daha önce hiçbir vurgun olayının konusu olmamıştı. Bu yüzden kardeşler, tarihe geçmiş durumdalar. Bugünkü değeri 2 milyar doların üzerinde olan çalıntı Bitcoin'ler, mağduriyetlerin yaşanmaya başladığı nisan sonu mayıs başı gibi ise 4 milyar dolardan daha değerliydi. Yerel kaynaklar, kardeşlerin mağdur yatırımcılarla iletişime geçerek onları ikna etmeye çalıştığını, siber saldırıya uğradıklarını ileri sürdüklerini ve polise gidilmesi durumunda bilgisayar korsanlarının çalınan Bitcoin'leri vermeyecekleri konusunda yalanlar uydurduklarını açıkladılar.

Kardeşler, kurdukları borsalarda satın alınan 69 bin adet BTC ile ortadan kaybolmuş durumdalar. Üstelik arkalarında da hiçbir iz bırakmamışlar. Yetkililer, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini açıklamış olsalar da Güney Afrika'nın siyasi gücünün bu kaçakları yakalamaya yetmeyeceği düşünülüyor. Kardeşler bundan sonra, tıpkı bizim tosuncuk ile Faruk Fatih Özer gibi farklı ülkelerde, insanlardan çaldıkları milyar dolarları harcayarak yaşamaya devam edecekler.

Kaynak : https://markets.businessinsider.com/currencies/news/south-african-brothers-billions-bitcoin-disapper-crypto-heist-2021-6-1030548585
113
24
15
9
9
Emoji İle Tepki Ver
113
24
15
9
9