Epic Games, 'Başarılar'ın Ardından Mod Ekleme Özelliğini de Kullanıma Sundu

47
6
4
4
0
Dün "Başarılar" isimli özelliğini duyuran Epic Games, şimdi de oyunlara mod eklenmesini sağlayan özelliğin kullanımda olduğunu açıkladı. Epic Games'teki oyunlara mod eklenmesini sağlayan özellik, şu an için sadece MechWarrior 5: Mercenaries isimli oyunda deneyimlenebiliyor.

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Epic Games'in bir süredir beklenen "Başarılar" özelliğini kullanıma sunduğundan bahsetmiştik. Epic Games, oyuncuları heyecanlandıran bu gelişmenin hemen ardından da yeni bir özelliği daha kullanıma sundu. Bu özellik, Epic Games üzerinden oyun oynayan oyunseverlerin, oynadıkları oyunlara mod eklemelerini sağlıyor. 

Oyun modları, pek çok oyunsever için vazgeçilmez bir durum. Çünkü oyunlar için oluşturulan modlar, oyunseverlere daha farklı bir deneyim sunuyor ve oyunun ömrünü uzatıyor. Örneğin; ilk kez 2012 yılında tanışma imkanı yakaladığımız Euro Truck Simulator 2 isimli oyunun hala çok popüler olmasının nedeni, üçüncü taraf geliştiricilerin bu oyun için çevrimiçi mod oluşturmasıydı. İşte bu tür durumlar, artık Epic Games'teki oyunlar için de geçerli olacak.

Epic games

Epic Games'e eklenen mod desteği özelliğinin kullanılabildiği ilk oyun, MechWarrior 5: Mercenaries. Oyunun geliştiricisi olan Piranha Games, resmi internet sitelerinden yaptığı bir açıklamayla oyuncuların, MechWarrior 5: Mercenaries deneyimlerini baştan aşağı değiştirecek modlar tasarladıklarını ifade ediyor. Oyunseverler, bu oyunla birlikte Epic Games'in yeni özelliğin nasıl çalıştığını test edebilecekler.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, 2011 yılında "Steam Atölyesi" isimli bir hizmet duyurmuştu. Bu hizmet oyuncuların, oyunlarla ilgili değişikler yapabilmesine ve mod oluşturarak bu modları diğer oyuncularla paylaşmalarını sağlamıştı. İşte Epic Games de Steam'le arasındaki farkı kapatmak için böyle bir özellik tasarlamış durumda. Özelliğin ne kadar kullanışlı olacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.polygon.com/2020/7/30/21348623/epic-games-store-mod-support-beta-release-mechwarrior-5-mercenaries
47
6
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
47
6
4
4
0