Favori Dizisi İptal Edilen Kadın, Netflix'in Önünde Açlık Grevi Yapıyor

33
12
5
3
1
Bilim kurgu ve gizem türündeki The OA dizisinin üçüncü sezon onayı alamamasının ardından serinin bir hayranı açlık grevine başladı. 35 yaşındaki kadın, Netflix’in Hollywood’daki binasının önünde eylemini sürdürüyor.

Brit Marling ve Jason Isaacs’ın başrollerini paylaştığı The OA dizisi Netflix’ten 3. sezon onayı alamamıştı. İptal kararı büyük tepki çekti ve serinin hayranları çeşitli kampanyalar başlattı. 

Twitter’da dizinin iptal edilmemesi için #SaveTheOA (The OA’i Kurtar) etiketi ile kampanyalar yapılmaya başlandı. Ayrıca bir grup da firmanın Hollywood binasının önünde protesto gösterisi yaptı. 

O gösteriye katılan hayranlardan 35 yaşındaki Emperial Young, 16 Ağustos’ta kanal önünde açlık grevine başladı. Young, eyleminin dizi onaylanana kadar devam edeceğini söyledi. 

‘OA protestosu çok sayıda farklı faktörün bir sonucudur’

the-oa-açlık-grevi

Young, bir süredir iş bulamadığını ve televizyonun kendisi gibi insanlar için bir çeşit başa çıkma mekanizması işlevi gördüğünü söylüyor. Zaten Young yalnızca dizinin yeniden yayınlanması için bu eylemi yapmadığını belirtiyor. Eylemci kadın, "Bir televizyon şovunun iptalini açlık greviyle protesto etmek saçma ve aşırı bir tepki. Bunu onaylıyorum, ancak OA protestosu çok sayıda farklı faktörün bir sonucudur" diye konuştu. Young’a göre dizi, insanların travmalarını atlatmalarına ve kendilerini daha görünür hissetmelerine yardımcı oluyor. 

Konuyla ilgili görüşleri sorulan protesto gösterisi organizatörlerinden Mandy Paris, "Dizideki Fiziksel ve ruhsal sağlıkları yerinde olmayan karakterlerin, LGBTQI karakterlerin ve siyah karakterlerinin varlığı, toplumdaki dezavantajlı gruplar adına çığır açıcıydı. YouTube'a bakarsanız bipolar bozuklukları, depresyon ve diğer rahatsızlıklara sahip kişilerin diziyi izledikten sonra 'anlaşılmış ve görünür' hissettiklerini söyledikleri birçok video var." ifadesini kullandı.

Young, bu protestosunda kapitalist güçleri de protesto ettiğini söyledi. Twitter’dan açıklamalar yapan kadın, Netflix algoritmasının eğlencenin insan ruhunu besleme yanını ölçmediğini söylerken, diziyi sona erdiren kapitalist güçleri, sosyal destek kaynaklarının genel eksikliğini protesto ettiğini ve yapay zeka öğretiminin doğru yapılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını söyledi. 

Young ayrıca Twitter ve sosyal medya üzerinden insanların açlık grevi yapmalarını ya da kendisine bu şekilde katılmalarını engellemeye çalışıyor. Kadına destek için kurulan Facebook sayfası da Facebook şartlarına uymadığı gerekçesiyle şikayet alıyor. Dizi için bir de GoFundMe sayfası kuruldu. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201908291040037393-sevdigi-dizi-iptal-edilen-kadin-netflixin-onunde-aclik-grevine-basladi/
33
12
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
12
5
3
1