Koskoca Seri Bunun İçin mi Bitti: EA ile Yollarını Ayıran FIFA, Web 3.0 ve Metaverse Oyunları Duyurdu

15
5
1
0
0
EA ile yollarını ayıran FIFA, yeni oyunlarını tanıttı. Yapılan açıklamalar, bu oyunların metaverse ve web 3.0 odaklı olduğunu gözler önüne seriyor. Henüz FIFA'nın gelecek yılki adıyla EA Sports FC ya da eFootball'a rakip bir oyunu ise ufukta görünmüyor.

Futbol tutkunu oyunseverler, bundan birkaç ay önce gündeme bomba gibi düşen bir haberle sarsılmışlardı. Öyle ki FIFA'nın isim hakkını elinde tutan EA ile yollar ayrılmıştı. Yapılan resmi açıklamalar, dünyanın en popüler futbol oyunu serilerinden FIFA'nın aynı isimle bir daha olmayacağı anlamına geliyor.

Gelen son haberler ise FIFA serisinin bambaşka bir boyutta devam edebileceğini düşündürüyor. Zira FIFA tarafından yapılan açıklamalarda, 4 yeni oyun üzerinde çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu oyunların en büyük ortak noktası, metaverse ve web 3.0 odaklı olmalarıydı. Gelin hep birlikte FIFA'nın duyurduğu yeni oyunlara bakalım.

İşte FIFA'nın web 3.0 ve metaverse tabanlı yeni oyunları

FIFA oyunlar

Şirket tarafından duyurulan oyunların ilki "AI League" oldu. 4'e 4 karşılaşmalar yapılacak sıradan bir futbol oyunu olarak karşımıza çıkan AI League, oyuncuların teknik direktörlük yapacağı bir yapım olacak. Karakterleri toplayıp bunları takas edebilecek olan oyuncular, kritik anlarda oyuna dahil olabilecek.

FIFA upland

Bir diğer duyuru ise dünyanın en popüler metaverse ekosistemleri arasında yer alan Upland ile ilgiliydi. FIFA ile iş birliği yapan Upland, bu iş birliği kapsamında Katar 2022 Dünya Kupası finalleri için oluşturduğu özel içerikleri, metaverse ekosistemine ekledi. Böylelikle kullanıcılar, bazı stadyumların replikalarını gezebilecek, kıyafet ve ev eşyası gibi ürünler edinip, Upland'daki avatarlarını özelleştirebilecekler. Öte yandan; Phygtl isimli metaverse ekosistemi ile de iş birliği yapıldı. Bu iş birliği kapsamında Katar 2022 FIFA Dünya Kupası için özel içerikler oluşturuldu ve kullanıcılara sunuldu.

FIFA'nın üzerinde çalıştığı bir diğer yapım ise "Matchday". Bir kart oyunu olarak karşımıza çıkan Matchday'de arkadaşlarıyla karşı karşıya gelecek oyuncular, en iyi olmaya çalışacaklar...

Kaynak : https://www.fifa.com/fifaplus/en/articles/fifa-unveils-range-of-new-web-3-0-games-ahead-of-fifa-world-cup-qatar-2022
15
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
1
0
0