GTA 5'in Şu Ana Kadar Kaç Adet Sattığı Açıklandı: Hala Milyonlarca Satılıyor!

48
20
10
7
6
Take-Two Interactive, artık 11 yaşına gelen GTA 5'in sadece son 3 ayda 5 milyon satış adedini geçtiğini açıkladı. Böylece GTA 5'in çıktığı günden bu yana toplam satışları 195 milyonu aşmış oldu...

Video oyun dünyasının iki önemli ismi Rockstar Games ile 2K Games'i, ayrıca mobil oyun devi Zynga'yı bünyesinde barındıran Take-Two Interactive, 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durum raporunu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, en çok da GTA 5 açısından ilgi çekiydi. Öyle ki 2013 yılında piyasaya sürülen, yıllar içerisinde hem çok sıkı indirim kampanyalarına dahil olan hem de ücretsiz hale bile getirilen oyunun hala peynir ekmek gibi satmaya devam ettiğini gözler önüne seriyor. 

Rockstar Games tarafından piyasaya sürülen GTA 5'in güzel bir oyun olduğunu tartışacak değiliz. Ancak bu oyunun bugün bile aylık satış adedinin milyonları geçmesi, oyunun neden efsaneye dönüştüğünü açıklar nitelikte. Zira GTA 5, sadece son üç ayda 5 milyondan fazla sattı.

GTA 5'in satış rakamı 195 milyonu aştı!

GTA 5

Yapılan resmi açıklamaya göre GTA 5 satışları, oyunun piyasaya sürüldüğü günden bu yana 195 milyon adedi geçmiş durumda. Tüm GTA oyunlarının toplam satışına baktığımızda ise 420 milyon sonucunu görüyoruz. Bu istatistiklere göre GTA 5'in tek başına, tüm GTA oyunlarının neredeyse yarısı kadar sattığını söyleyebiliriz. Bu arada 300 milyon satış adedini geçtiği düşünülen Minecraft, hala tarihin en çok satılan oyunu konumunda.

Satışlar bu kadar iyiyken GTA 6'ya gerek var mı?

GTA 6

Oyunseverlerin neredeyse tamamı, yıllardır GTA 6'nın piyasaya sürülmesini bekliyor. Ancak neden yeni oyun için 12 yıl beklemek zorunda kaldığımızı GTA 5 satışları açıklıyor. Zira GTA 5, her ay 1.5 milyondan fazla satıyor. Yani bu oyun, geliştiricisine bugün bile milyarlarca dolar para kazandırıyor.

GTA 6, muhtemelen önümüzdeki yılın başlarında oyunseverlerle buluşacak. Satış adedinin GTA 5'e yaklaşıp yaklaşmayacağını görmek zor ancak sadece GTA 6 fragmanının izlenme sayısı bile oyunun ne denli merak edildiğini kanıtlıyor.

Kaynak : https://www.take2games.com/ir/quarterly-earnings
48
20
10
7
6
Emoji İle Tepki Ver
48
20
10
7
6