Ford Mustang Bullitt’in Hız Sınırlarını Zorlayan İnanılmaz Sürüş Videosu

51
4
2
2
2
Ford Mustang’in en popüler ve en hızlı modellerinden biri olan Bullitt, gücünü her zamanki gibi göstermeye devam ediyor. AutoTopNL’in paylaştığı araç içi görüntüde Bullitt, izleyenleri ekrana kilitlemeyi başarıyor.

Ford Mustang, Ford tarafından 1964’te yapımına başlanan ve gücüyle ön plana çıkan bir spor araba modeli. Sonraki yıllarda birçok modeli üretilen ve nesilden nesle günümüze kadar gelebilen Mustang serisinin en bilindik modellerinden biri, Bullitt filminde Steve McQueen tarafından kullanılan 68’ Ford Mustang Sportback, nam-ı diğer Mustang Bullitt.

Bullitt filminde kullanılan 68’ Ford Mustang’den sonra Ford, 2001’de çıkaracakları özel bir Ford Mustang modeli ile filmde kullanılan modeli anma amacıyla “Bullitt” ismini kullanabilmek için Warner Bros. ile bir anlaşma yapmıştı. Shelby markası altında çıkmamış diğer Mustang GT modellerinden daha güçlü olan bu otomobilin bir sonraki nesli, 2008’de ve ondan sonraki nesli de 2019’da piyasaya sürüldü.  

Mustang Bullitt

5,0 litre V8 motora sahip bu canavar, 590 Nm tork ve 480 beygir güç üretiyor. Bu güç, standart modellerden 20 beygir daha fazla. Elbette Bullitt, standart modellerden yalnızca beygir gücü ile farklı kalmıyor. Daha canlı ve daha gürültülü bir egzoz ile gelen Bullitt, gaza bastığınız anda size gücünü ve canlılığını hissettiriyor. Bullitt, yalnızca düz vites seçeneğine sahip, bu da aracın daha eğlenceli olmasını ve gücünün tamamen hissedilmesini sağlıyor.  

Paylaşılan videoda en dikkat çekici şey ise otomobilin çıkabildiği en yüksek hız. AutoTopNL’in hız testi yaptığı Almanya otobanında hız sınırı bulunmuyor, bu yüzden otomobille tam gaz ilerleyebiliyorsunuz ancak araçtaki hız sınırlayıcının otomobilin en fazla 260 km/sa değerine çıkmasına izin veriyor. Buradaki önemli nokta, otomobil hız sınırlayıcısının 260 km/sa sınırına dayandığı zaman henüz 4. viteste kullanılıyor ve atılacak 2 vites daha kalıyor. Bu güce bakılırsa aracın 6. viteste 300 km/sa değerinden yukarılara çıkması işten bile gözükmüyor.  

Ford Mustang Bullitt

Otomobilin ivmelenmesi ve bir anda hızlanabilmesi de muazzam. Sıfırdan 100 km/sa hıza 4,6 saniyede çıkabilen Bullitt, 100 km/sa hızından 200 km/sa hıza ise yaklaşık 11 saniyede çıkabiliyor. Hızlanması, gücü, tasarımı ve asabi duruşu ile resmen “Yolların Abisi” imajı yaratan Bullitt’in videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.  

Kaynak : https://www.motor1.com/news/359731/ford-mustang-bullitt-top-speed-autobahn/
51
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
51
4
2
2
2