Game of Thrones'un Sekizinci Sezon Beşinci Bölümünde Bizleri Neler Bekliyor?

12
7
4
1
1
Game of Thrones'un final önceki son bölümünde izleyicileri neler bekliyor? Oldukça tartışmalı başlayan sekizinci sezon, beşinci bölümüyle birlikte bu tartışmaları az da olsun durdurabilecek mi?

Game of Thrones’un final yapmasına artık oldukça az bir zaman kaldı ve finalden önceki son bölüm, bu geceyi pazartesiye bağlayan gece TSİ 04.00’da yayınlanacak. Peki bir önceki bölümde neler olmuştu? Bu hafta yayımlanacak bölümde neler olabilir?

NOT: Yazının devamı spoiler içermektedir.

Game of Thrones Sezon 8, Bölüm 4: The Last of Starks (Son Starklar)

Bölümün ilk yarısında, Night King ve ölüler ordusuna karşı zafer kazanan Kuzeyliler ve Güneylilerin kutlamalarını gördük. İnternet kullanıcıları için bu haftanın mizah malzemesi olan kahve bardağı da yine bu ilk yarım saat içerisinde yer alıyordu. Tormund, Dany’e kadeh kaldırırken Dany, Arya’ya kadeh kaldırdı ve Gendry’yi Storm’s End’in lordu ilan etti. Bu arada Gendry, Arya’ya evlilik teklifi etti ancak Arya, bir leydi olmadığını ve hiçbir zaman olmak istemediğini söyleyerek bu teklifi reddetti.

Dizinin ilk yarısı, uzun süredir flörtleşme şeklinde devam eden Jamie ve Brienne ilişkisinin sevişme sahnesiyle kapanırken, dizinin ikinci yarısı buradan itibaren başladı. Oldukça tartışmalı geçen sekizinci sezonda, dördüncü bölümün ikinci yarısı da hayranları biraz hayal kırıklığına uğrattı.

Dany, Jon’a Targeryan olduğunu söylememesi için yalvarsa da Jon, Sansa ve Arya’ya bu sırrını açıkladı. Daha sonra Sansa bunu Tyrion’a o da Varys’e söyledi ve bu sır artık sır olmaktan çıkıp bir bilgi haline gelmeye başladı. Bölümün sonlarına doğru Jaime, atıyla birlikte King’s Landing’e ve Cercei’ye doğru yola çıkarken Brienne’i de arkasında bıraktı.

Bölümün sonunda ise Daenerys ve Cercei, Euron’un filosunun Viserion’u avlaması ve Missandei’yi kaçırması sonrası King’s Landing’de karşı karşıya geldi. Tyrion, Cercei’yi ikna etmeye çalışsa da Mountain (Dağ), Missandei’nin “kafasını uçurdu.”

Bölüm 5’te neler olabilir?

Sekizinci sezon, beşinci bölümün ön izlemesi, üçüncü bölüme oldukça benziyor. 3.bölüm ön izlemesinde de Winterfell’de yer alan orduların, Night King’in saldırılarına karşı hazırlandığını gördük ancak bölümdeki savaş sahneleriyle ilgili hiçbir şey görmemiştik. Yine benzer bir bölümün gelmesi bekleniyor ki bu bölümü de Battle of Bastards (Piçlerin Savaşı) ve Battle of Winterfell (Winterfell Savaşı) bölümlerini yöneten Miguel Sapochnik yönetti.

İzleyenlerini, büyük karakterleri öldürmesiyle şaşırtan dizi Winterfell Savaşı’nda ağır toplarını kaybetmiş sayılmaz, dolayısıyla bu savaşta sürpriz ölümler ile karşılaşabiliriz.

Bu bölümde akıllarda oluşan birçok soru cevaplanmayı bekliyor. King’s Landing’in sokaklarında hala wildfire (çılgın ateş) bulunuyor mu? Jaime, neler planlıyor? Arya, listesindeki isimlerden birinin daha üstünü çizecek mi? Varys ve Tyrion, kraliçelerine sırtlarını dönecek mi?

Siz beşinci bölümden neler bekliyorsunuz?

Kaynak : https://www.polygon.com/game-of-thrones/2019/5/12/18543026/game-of-thrones-what-time-how-to-stream-season-8-episode-5-preview-recap-hbo
12
7
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
7
4
1
1