Yaşanmış Olaylardan Esinlenilerek Çekilen 8 Korku Filmi ve Gerçek Hikâyeleri

35
9
4
3
2
Gerçek hayatta kişilerin yaşadığı paranormal ve kabus dolu açıklanamayan deneyimler, sıklıkla korku filmlerinde yeniden hayat buluyor. Bu içeriğimizde korku filmi dünyasının, ilhamını gerçek hayatta yaşanan olaylardan alan filmleri listeliyor ve korku filmi listemizde bulunan filmlerin gerçek hikâyelerine yakından bakıyoruz.

Bazı korku filmleri vardır ki gerçek hayattan esinlendiğini öğrenmek bile tüylerimizi diken diken yapmaya yeter. Gerçek kişilerin yaşadığı kabus dolu deneyimlerden esinlenilen bu korku filmleri ise gerçek olayları öğrendikten sonra daha da korkunç bir hâle gelebiliyor.

Açıklanamayan ölümler, paranormal deneyimler ve yüzlerce kişi tarafından görülen yaratıklar; beyazperdeye aktarılarak bizleri de kabus dolu gecelerin ortasına bırakıyor. Korku filmi kategorisinde ün yapmış birçok film de gerçek hayatta yaşanmış olaylardan esinleniyor. Hazırsanız hep beraber gerçek hikâyelerden yola çıkarak çekilen korku filmi listemize yakından bir göz atalım.

yaşanmış olaylardan esinlenen en iyi korku filmleri

Gerçek hikâyelerden yola çıkarak çekilen 8 korku filmi:

  • The Conjuring (Korku Seansı) Serisi
  • The Exorcism of Emily Rose (Şeytan Çarpması)
  • The Entity (Karabasan)
  • The Mothman Prophecies (Gecenin Nefesi)
  • Veronica
  • Deliver Us From Evil (Bizi Kötüden Koru)
  • The Strangers (Ziyaretçiler)
  • The Amityville Horror (Dehşet Sokağı)

Tüm ailesini gözünü bile kırpmadan öldüren adamın hikâyesi: The Amityville Horror (Dehşet Sokağı)

  • Vizyon tarihi: 2005
  • IMDb puanı: 6,0
  • Rotten Tomatoes puanı: %23

ABD’nin en ünlü aile cinayetlerinden birini konu alan The Amityville Horror, 1974 yılında Amityville, Long Island’da yaşayan Ronald DeFeo Jr.’ın tüm ailesini öldürdüğü dehşet verici olaydan esinleniyor. Annesi, babası, iki kız kardeşi ve iki erkek kardeşinden oluşan 6 kişilik ailesinin tümünü öldüren Ronald DeFeo Jr., hiçbir şey olmamış gibi yardım çağırdığında, ailenin hayatta kalan tek üyesi olduğu için şüpheleri üzerine çekmişti.

the amityville horror gerçek hayat

Daha sonra polis sorgusunda suçunu itiraf eden Ronald DeFeo Jr., kafasının içindeki seslerin bu cinayetleri işlemesine neden olduğunu söylemişti. Ocean Ave. bölgesinde bulunan 112 numaralı evin kötü şöhreti ise daha öncelere dayanıyor. DeFeo ailesinden önce 1975 yıllarında evi satın alan George ve Kathleen Lutz çifti, evde yaşanan doğaüstü olaylar sonucunda 28 gün sonra evi kaçarak terk etmişlerdi. Hatta Lutz çiftinin evde yaşadığı 28 günlük sürede, George Lutz tam da Ronald DeFeo’nun ailesini katlettiği saat olan 03:15’te sürekli kabus görerek uyanıyordu. The Amityville Horror, ilk olarak 1979 yılında beyazperdede boy göstermişti. Bu yapımın ardından 2005 yılında başrolde Ryan Renolds ile The Amityville Horror yeniden çekildi.

Kaynak: The Washington Post

Yönetmen Bryan Bertino'nun çocukluk travması: The Strangers (Ziyaretçiler)

  • Vizyon tarihi: 2008
  • IMDb puanı: 6,2
  • Rotten Tomatoes puanı: %48

The Strangers, kısaca filmin tadını bozmadan anlatmak gerekirse, üç maskeli şahısın bir ailenin evine girerek onlara hayatı dar etmesini konu olan slasher tarzı bir film. The Strangers’ın hikâyesi ise oldukça ilginç ve filmin yönetmeni Bryan Bertino’nun çocukluğunda yaşadığı garip bir olay, bu filmde ekrana aktarılıyor. Bertino’nun film için ilham aldığı olay ise sadece bu değil. Bertino aynı zamanda Manson cinayetleri ve Keddie kabin cinayetlerinden esinleniyor.

the strangers yaşanmış olaylar

Bryan Bertino’nun yaşadığı olay ise oldukça ürpertici. Yönetmen Bertino henüz küçük bir çocukken evde kız kardeşi ile yalnız kalıyor. Bu sırada ise bir yabancı kapıyı çalıyor ve rastgele bir isim vererek, bu kişinin Bertino’ların evinde yaşayıp yaşamadığını soruyor. Bu yöntemi Charles Manson da kullanıyordu. Kapıya gelen bu yabancılar ise evde kimse yoksa evlere girip hem hırsızlık hem de vandallık yapıyordu.

Kaynak: ScreenRant

Hem polis hem de demonolojist: Deliver Us From Evil (Bizi Kötüden Koru)

  • Vizyon tarihi: 2014
  • IMDb puanı: 6,2
  • Rotten Tomatoes puanı: %28

Eski NYPD polisi olan Ralph Sarchie’nin görev yaptığı sürede yaşadığı olayları derlediği Beware the Night kitabından uyarlanan Deliver Us From Evil, Ralph Sarchie’nin tanık olduğu doğaüstü olayları konu alıyor. Aynı zamanda bir demonolojist olan Ralph Sarchie, İsa’nın gerildiği gerçek çarmıhın bir parçasına sahip olduğunu da iddia ediyor. Zaman zaman Ed ve Lorraine Warren çiftinin şeytan çıkarma seanslarına da katılan Sarchie, boş zamanlarında tıpkı Warren çifti gibi ortağı Joe ile şeytan vakalarını çözmeye çalışıyordu.

ralph sarchie

Filmde ise Ralph Sarchie’nin tanık olduğu olaylar biraz dramatize edilerek anlatılıyor. Filmde birbirinden bağımsız şeytan vakaları yerine, Sarchie’nin kitapta anlattığı birçok vaka bir karanlık cinayet serisi ile birleştiriliyor. Bu cinayetleri normal yollardan çözemeyeceğini anlayan Sarchie ise demonoloji dünyasına doğru bir adım atmaya başlıyor. Yani kısacası bu filmde Ralph Sarchie’nin bir nevi köken hikâyesini izlemiş oluyoruz.

Kaynak: The Week

İspanya'da polis kayıtlarına ilk defa "açıklanamaz olay" olarak geçen vaka: Veronica

  • Vizyon tarihi: 2017
  • IMDb puanı: 6,2
  • Rotten Tomatoes puanı: %88

Ölen babasının özlemini çeken genç bir lise öğrencisi olan Veronica’nın hayatı, arkadaşlarının zoruyla başına oturduğu Ouija tahtası nedeniyle tamamen değişiyor. Ouija tahtasında tam güneş tutulması sırasında babasının ruhunu çağıran Veronica, aslında farkında olmadan bambaşka bir varlığı davet etmiş oluyor.

veronica gerçek yaşanmış olaylar

Veronica filminde anlatılan bu olaylar ise 1990 yılında Ouija tahtasını kullandıktan sonra açıklanamayan bir şekilde ölen Estefania Gutierrez Lazaro’nun hayatından esinleniyor. 1990 yılında Madrid’de yaşayan ve liseye giden Estefania, okulda arkadaşları ile yaptığı Ouija tahtası seansından sonra hiçbir doktor tarafından açıklanamayan krizler geçirmeye başlıyor ve şiddetli halüsinasyonlar peşini bırakmıyor. Estefania’nin arkadaşları ise Ouija tahtasını kullandıktan sonra Estefania’nin ağzından ve burnundan siyah dumanlar çıktığını iddia ediyor.

Estefania Gutierrez Lazaro

Okulda yaşanan olaydan sonra 6 ay boyunca Estefania kötü gölgelerin evde dolaştığını söylüyordu. Bu sırada evde ise garip olaylar meydana gelmeye başlamıştı. Kapılar kendiliğinden kapanıyor, ışıklar gidip geliyor ve garip fısıltılar duyuluyordu. Bu 6 aylık sürecin sonunda ise Estefania yatağında ölü bulundu. Estefania'nın ölüm sebebi ise bilinmiyor.

Kaynak: The Sun

1960'larda Batı Virginia sakinlerine hayatı zehir eden Güve Adam: The Mothman Prophecies (Gecenin Nefesi)

  • Vizyon tarihi: 2002
  • IMDb puanı: 6,4
  • Rotten Tomatoes puanı: %52

The Mothman Prophecies, 1966 ve 1967 yılları arasında 100’ün üzerinde kişinin gördüğünü iddia ettiği dev kanatlı ve kırmızı gözlü yaratık Mothman efsanesinden esinleniyor. John A. Keel’in bu efsane üzerine yazdığı aynı isimli romandan uyarlanan The Mothman Prophecies filminde, gazeteci John Klein ve karısı bir araba yolculuğu sırasında önlerine çıkan kişiye çarpmamak için kaza yapıyor ve karısı kazadan sonra hayatını kaybediyor. Daha sonra karısının çizdiği Mothman figürlerini bulan ve yolda karşılarına çıkan şeyin Mothman olduğunu fark eden John Klein, kendini adeta bir kabusun ortasında buluyor.

Mothman (Güve Adam) efsanesi

1960’larda popüler olan Mothman (Güve Adam) efsanesi ise 1967 yılında yıkılan ve 46 kişinin ölümüne neden olan Silver Bridge isimli köprü ile epey ilişkilendiriliyor. Köprü yıkılmadan önce birçok kişi Mothman’i köprünün üzerinde gördüğünü iddia ediyor. Daha sonra çekilen birkaç fotoğrafta köprünün üzerinde Mothman olduğu iddia edilen bir silüet görülüyor. 1966-1967 yılları arasında Mothman efsanesi Batı Virginia halkına epey bir korku salıyor. Bu dönemde 100’ün üzerinde kişi korku içinde polise giderek bu yaratığı gördüklerini iddia ediyorlar. Aynı zamanda yine bu dönemde Batı Virginia’da yüzlerce UFO ve birçok kayıp ihbarı yapılıyor.

Kaynak: Wikipedia, Los Angeles Times

Yalnız bir annenin dehşet dolu hikâyesi: The Entity (Karabasan)

  • Vizyon tarihi: 1982
  • IMDb puanı: 6,7
  • Rotten Tomatoes puanı: %64

The Entity, 1974 yılında Doris Bither isimli kadının yaşadığı korkunç olaylara dayanıyor. 1974 yılında 30’lu yaşlarda olan Doris Bither 4 çocuğu olan bekar bir anneydi ve ilişkilerindeki sorunlardan dolayı sıkıntılar çekiyordu. Bu dönemde ise evinde 3 farklı varlığın dolaştığına tanık oldu. Dahası da bu varlıklar Doris’e zaman zaman tecavüz ediyor ve şiddet uyguluyordu. Hatta Doris’in en büyük oğlu annesinin duvardan duvara fırlatıldığına tanık olmuş ve bunu önlemeye çalışırken kolu kırılmıştı.

doris bither

Bir gün bir kitapçıda tesadüfen iki adamın paranormal olaylar hakkında konuşmasına kulak misafiri olan Doris, bu adamları evine davet ederek ilk defa onlara yaşadığı olayları anlatıyor. Paranormal araştırmacısı olan Dr. Taff ve asistanı Gaynor ekipmanlarını Doris’in evine kurarak kadının trajik hikâyesini kayda alıyorlar. Bu esnada ise evde yeşil bir dumanın insan silüetine büründüğüne tanık olmuşlardı. Hatta Dr. Taff ve Gaynor, Doris Bither’in üzerinde dolaşan ışık şeritlerini fotoğraflamayı başardı. Doris bu tecavüz olayları sonucunda hamile kaldığınu bile iddia ediyordu. Doktor raporlarına göre ise Doris'in dış gebelik yaşadığı ortaya çıkmıştı.

the entity doris bither

1980’lerden sonra ortadan kaybolan Doris’ten ise bir daha haber alınamadı. Daha sonra 2009 yılında Doris’in en büyük oğlunun açıklamasına göre Doris, 1995 yılında Pulmonary Arrest (Solunum durması) nedeniyle hayatını kaybetmiş. The Entity ise Doris’in yaşadığı dehşet dolu anları, Frank De Felitta’nın aynı isimli romanından da esinlenerek beyazperdeye aktarıyor.

Kaynak: Backpackerverse, Wikipedia

Tarihin en ünlü şeytan çıkarma davalarından biri: The Exorcism of Emily Rose (Şeytan Çarpması)

  • Vizyon tarihi: 2005
  • IMDb puanı: 6,7
  • Rotten Tomatoes puanı: %44

Tarihteki en ünlü şeytan ele geçirme vakalarından birini bizlere aktaran The Exorcism of Emily Rose, Anneliese Michel’in yaşadığı kabus dolu anları beyazperdeye taşıyor. Koyu katolik bir ailenin kızı olarak 1952 yılında dünyaya gelen Anneliese Michel, daha sonradan korkunç bir şeytan tarafından ele geçirilme vakasının kurbanı olacaktı. 16 yaşında iken nöbetler geçirmeye başlayan Anneliese Michel, 20 yaşında depresyon tanısı ile tedavi olmaya başladı. Bu dönemde çeşitli dini objeleri görmeye dâhi dayanamayan Anneliese, sesler de duymaya başladı.

the exorcism of emily rose

5 yıl boyunca psikolojik tedavi gören Anneliese Michel hiçbir iyileşme belirtisi göstermeyince ailesi Anneliese’in şeytan tarafından ele geçirildiğinden emin olmaya başladı. Yerel bir kardinalden izin alan iki rahip ise Anneliese’e 67 adet şeytan çıkarma ayini uyguladı. Bu ayinler sırasında su içmeyi ve yemek yemeyi reddeden Anneliese, duvar kırıntılarını ve odasında dolaşan böcekleri yiyordu.

anneliese michel

Sonunda açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybeden Anneliese’in davası ise dönemin en büyük olaylarından biriydi. Bu davada paranormal deliller güçlü bir şekilde öne sürülse de mahkeme Anneliese’in ailesini ve ayinleri yapan iki rahip Ernst Alt ve Arnold Renz’i ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulundu.

Kaynak: Wikipedia

Gerçek hayattan esinlenen en iyi korku filmi serisi: The Conjuring (Korku Seansı)

The Conjuring (Korku Seansı) Serisi

  • Vizyon tarihi: 2013-2016-2021
  • IMDb puanı: 7,5-7,3
  • Rotten Tomatoes puanı: %86-%80

The Conjuring serisine hemen hemen aşinayız. Gerçek hayatta demonoloji uzmanı olan Ed ve Lorraine Warren çiftinin yaşadığı olaylardan esinlenilen serinin filmleri, yeni çıkacak olan filmle birlikte 3 farklı Warren araştırmasını konu alıyor. İlk film The Conjuring, Perron ailesinin yaşadığı korku dolu paranormal olayları bizlere aktarıyor. Yeni taşındıkları çiftlik evinde garip olaylar yaşamaya başlayan aile, Warren çiftinden yardım istedi.

perron ailesi

Evde 1800’lü yıllarda yaşayan Bathsheba isimli bir kadının ruhunun musallat olduğunu iddia eden Warren çifti, 10 yıl boyunca evde çeşitli seanslar gerçekleştirdi. Bu seansların birinde ise anne Carolyn Perron Bathsheba tarafından ele geçirildi ve filmdeki o meşhur sahneye ilham vermiş oldu. 1980 yılına kadar ekonomik durumlarından ötürü evde yaşamak zorunda kalan Perron ailesi 1980’de evi terk etti.

The Conjuring 2 ve Enfield Olayı

enfield olayı

İkinci filmde ise Londra’da yaşanan meşhur Enfield Olayı’nı konu alıyor. 1977 yılında 4 çocuğuyla birlikte yalnız yaşayan Peggy Hodgson, mobilyaların evde uçtuğu iddiası ile polisi arıyor. Ayrıca evde yaşayanlar garip sesler duyuyor, eşyalar oradan oraya fırlıyor ve Peggy’nin kızı Janet havada süzülüyordu. Eve gelen polisler de sandalyelerin havalandığına tanık olmuştu. 18 aylık bu süreç sonucunda Warren çifti de dâhil birçok araştırmacı eve gelmiş ve yaşanan olayların paranormal olduğunu iddia etmişti.

Arne Cheyenne Johnson davasını konu alan yeni korku filmi: The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Arne Cheyenne Johnson

2021 yılında çıkacak son filmde ise ABD tarihinde ilk şeytan tarafından ele geçirilmenin cinayet nedeni olarak öne sürüldüğü Arne Cheyenne Johnson davası işleniyor. Nişanlısı Debbie Glatzel ve kardeşi David’in başından geçen paranormal olaylar sonucunda aynı şeytanın kendisini ele geçirdiğini iddia eden Arne, arkadaşı ve ev sahibi Alan Bono’yu vahşice öldürmüştü. Arne Cheyenne Johnson hikâyesinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: ScreenRant, Wikipedia1, 2

Gerçek hayatta yaşanan olaylardan yola çıkarak çekilen 8 korku filmini listemizin sonuna geldik. Sizler bu çeşitli kişilerin başına gelen paranormal olaylar hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi ve sevdiğiniz gerçek hayattan esinlenen korku filmlerini bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

35
9
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
9
4
3
2