Getir, n11.com'un Tamamını Satın Aldığını Açıkladı

108
9
8
4
3
Getir ile n11 ortaklığında yeni bir gelişme yaşandı. Getir'in sahibi Nazım Salur, n11'in geriye kalan hisselerini de satın aldıklarını söyledi. Yani Getir, artık n11'in tek sahibi.

Günümüzde 9 farklı ülkede hizmet veren hızlı teslimat hizmeti Getir, kasım ayında önemli bir gelişmeyle gündeme gelmişti. Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre Getir, sermaye artırımı yoluyla Türkiye’nin en popüler e-ticaret platformlarından biri olan n11.com’a hissedar olmak üzere başvuru yapmıştı. Rekabet Kurumu da bu başvuruyu onaylamış, böylece n11 ile Getir arasında ortaklık kurulmuştu.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Nazım Salur, ortaklığın geldiği son noktayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Getir'in, n11'in diğer hisselerini de satın aldığı belirtildi. Yani n11'in sahibi artık Doğuş Grubu değil. Getir, n11'in tek ve resmi sahibi oldu.

Nazım Salur'un açıklaması şöyle:

"Getir olarak geçen yıl üçte bir hissesini alarak ortak olduğumuz n11'in diğer hisselerini de aldık. n11'i kurup büyüten ortaklarımız Doğuş Grubu ve SK Holdings'e bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir n11 yakında."

Getir-n11 ortaklığı geçtiğimiz yıl böyle duyurulmuştu:

getir n11

Getir Kurucusu Nazım Salur, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Rekabet Kurumu tarafından da onaylanan devralma işleminin tamamlandığını, böylelikle Getir'in artık resmen n11.com'a ortak olduğunu açıklamıştı.

Nazım Salur, birkaç saat önce işlemin tamamlandığına işaret eden paylaşım yapmıştı:

nazim salur

Getir ve BiTaksi'nin Kurucusu Nazım Salur'dan dikkat çeken bir paylaşım gelmişti. Salur, Twitter'da 12 saat arayla yaptığı iki paylaşımda 'n / 11 ..' ifadelerine yer vermişti. Bu paylaşımlar, Getir'in n11.com'un hisselerinin belirli bir kısmını satın alma işleminin tamamlandığına işaret olarak yorumlanmıştı.

Başarısını giderek artırmaya devam eden Getir, Türkiye’nin 81 ilinde hizmet vermeye başladığını duyurmuştu. Ayrıca Chicago ve New York’ta da hizmet vermeye başlayarak ABD’ye açılmış, hizmet verdiği toplam ülke sayısını 9’a çıkarmıştı.

108
9
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
108
9
8
4
3