Android ve iOS'taki Gmail'e Dinamik E-Posta Özelliği Geliyor

8
0
0
0
0
Kullanıcıların Gmail'den çıkmadan tüm işlerini bir gönderi içerisinde yapabildikleri dinamik e-posta özelliği sonunda mobil kullanıcılara da geliyor. Google, 'AMP for Email' projesini tüm Gmail kullanıcılarına açıyor.

Google, geçtiğimiz şubat ayında yaptığı önizleme sonrasında ‘AMP for Email’ projesini tüm kullanıcılarına açtı. AMP for Email sayesinde şirketler, e-postalarını gerçekten sitede dolaşıyormuş gibi deneyim yaratmak üzere özelleştirebilecekler. Özellik, Gmail’in internet sitesinde kullanımda olmasına rağmen ancak bugün Android ve iOS platformlarına gelebildi.

Google, bu sabah Gmail’in Android ve iOS platformlarında 21 Kasım’dan itibaren dinamik e-posta desteğine kavuşacağını duyurdu. E-posta gönderenler, dinamik e-postaların gözükmesi için herhangi bir şey yapmak zorunda kalmıyor. E-postalar varsayılan olarak dinamik gözüküyor.

amp for email

Gmail’e üçüncü parti e-posta uygulamaları kullanarak ulaşan kullanıcılar ise dinamik e-postaları göremiyor. Tabii bu durum yalnızca AMP desteklemeyen üçüncü parti uygulamalar için geçerli. Eğer posta uygulamanız AMP desteğine sahipse, Gmail’inize gelen e-postaları dinamik olarak görüntüleyebileceksiniz.

AMP for Email ile oluşturulan dinamik e-postalar, yapacağınız işlemleri direkt olarak posta içerisinde yapmanızı sağlıyor. Bu durum bir gönderiye yorum yapmak da olabilir, bir ürün satın almak da. Dinamik e-posta içerisinde bulunan içerikler ise her zaman güncelliğini koruyor. Yani postayı ne zaman açarsanız açın iletide bulunan içeriğin en güncel halini göreceksiniz.

Google, dinamik e-postaları Google Docs gibi son yapılan yorumları görmenizi ya da yorum yapmanızı sağlayan ürünleri güçlendirmek için geliştirmişti. Ancak buna ek olarak birçok büyük şirket de AMP for Email’i önizleme aşamasındayken sistemine katmıştı. Bu şirketlerin arasında Booking.com, Freshworks ve Pinterest de bulunuyor.

AMP for Email, yalnızca Gmail için sınırlı bir özellik değil. Özellik açık standart olarak geliştirildiği için Outlook.com ve Mail.ru gibi birçok e-posta servisi de bu özelliği kendi sistemine ekleyebilir. Ayrıca Amazon SES, Amazon Pinpoint ve SparkPost gibi diğer platformlar da AMP desteğine şu anda sahip ya da en yakın sürede sahip olacak.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/11/21/dynamic-email-in-gmail-launches-on-android-and-ios/
8
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
0
0
0
0