Google Haritalar'ın Benzinli, Dizel ve Elektrikli Araçlara Farklı Rota Gösteren Özelliği Türkiye'de: Peki Nasıl Kullanılır?

29
4
3
2
1
Google Haritalar, geçtiğimiz hafta motor tipine göre farklı rotalar oluşturan yeni özelliğini 40 ülkede daha kullanıma sunmuştu. Özellik, bu hafta Türkiye'deki kullanıcıların da kullanımına açıldı

Yeni özelliklere kavuşmaya devam eden Google’ın Haritalar uygulaması, geçtiğimiz haftalarda uzun zamandır olması gereken bir özellik ile gündeme gelmişti. Google Haritalar, araçların motor tiplerine göre en iyi tasarrufu yapmanızı sağlayacak yolları önermeye başlayacaktı.

Aslında geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada’da kullanıma giren bu özellik, Google’ın bugünkü duyurusuna göre 40’a yakın Avrupa ülkesinde daha kullanıma sunuldu. Özelliğin kullanılabileceği ülkeler arasında Fransa, İrlanda, İspanya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler yer aldı.

Google Haritalar’ın yeni özelliği ne sağlıyor?

google

Google Haritalar’a gelen yeni özellik, kullanıcılara A noktasından B noktasına en tasarruflu şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, rotayı oluşturduktan sonra rota ayarlarından araçlarının yakıt tipini ‘benzin, motorin, elektrikli ya da hibrit’ olarak seçiyor. Haritalar, motor tipine ve yol durumuna göre en yakıt tasarrufu sağlayan rotayı oluşturuyor.

Özellik Türkiye’de de kullanılabilir oldu:

google haritalar

google haritalar

Google Haritalar’ın yakıt tipine göre tasarruf sağlayan özelliği, ülkemizde de kullanıma sunuldu. Google Haritalar'a girip herhangi bir hedef konum seçtiğinizde Google, ekranın üstünde beliren bir bildirim ile motor tipini seçme imkanı sunuyor. Sunulan seçeneklerden motor tipini seçtiğinizde de en fazla yakıt tasarrufu sağlayacağınız yola yönlendiriliyorsunuz.

Peki rotadan bağımsız şekilde; tasarruf yöntemleri gerçekte ne kadar işe yarıyor. Bu sorunun ağzınızı açık bırakacak cevabını öğrenmek için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

29
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
2
1