Google, Kod Yazıp Hata Ayıklayabilen Yeni Yapay Zekâ Destekli Studio Bot'u Tanıttı: Geliştiricilerin Çok İşine Yarayacak!

13
1
0
0
0
Google, Kod Yazıp Hata Ayıklayabilen Yeni Yapay Zekâ Destekli Studio Bot'u Tanıttı: Geliştiricilerin Çok İşine Yarayacak!
Google, dünkü I/O etkinliğinde geliştiricilerin işine yarayacak Studio Bot’u duyurdu. Şimdilik ABD’de çıkış yapan yapay zekâ destekli araç, kod yazma, hata ayıklama gibi işlevlere sahip

Google, dünkü I/O etkinliğinde birçok şeyin tanıtımını gerçekleştirdi. Sunumda en çok yer verilen konulardan biri ise yapay zekâydı. Teknoloji devi, sohbet botu Bard, yeni dil modeli PaLM 2 ve yapay zekâ destekli arama motoru gibi birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

Google’ın tanıttığı bir diğer yapay zekâ ürünü ise Android geliştiricilerinin işine yarayacak bir bottu. Studio Bot olarak adlandırılan araç, geliştiricilerin işini kolaylaştıracak.

Studio Bot, kod yazabilecek, hata ayıklayabilecek ve geliştiricilerin sorularını yanıtlayaiblecek

Yapay zekâ destekli Studio Bot, geliştiricilerinin uygulama geliştirmesine yardımcı olacak. Araç, kod yazma, hata düzeltme ve Android hakkındaki soruları yanıtlama gibi birçok faydalı özelliğe sahip. Aracın detaylarına buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşmanız mümkün.

Google’a göre yeni bot, Codey ismi verilen bir kodlama modeli üzerine inşa edildi. Codey, şirketin dün gösterdiği, kod yazma gibi birçok işleve sahip olan en gelişmiş dil modeli PaLM 2’den güç alıyor. Studio Bot, hem Kotlin hem de Java programlama dillerini destekliyor ve Android Studio’daki araç çubuğunda bulunuyor.

Teknoloji devi, geliştiricilerin sorularına hızlı yanıtlar alabileceğini ve hatta bot yoluyla hata ayıklayabileceğini söylüyor. Bunun dışında aracı kullanmak için geliştiricilerin kaynak kodlarını Google ile paylaşmalarının gerekmediği ve şirketin botla yapılan konuşmaların verilerini toplayacağı da açıklamalar arasında yer alıyor.

Şirketin yapay zekâ hamlelerinin bir parçası olan araç, şu an için erken aşamalarında. Google, botu eğitmeye devam edeceğini de ekliyor. Studio Bot şu an için ABD’deki geliştiriciler için açılmış durumda. Global olarak ne zaman çıkacağı konusunda ise bir bilgi yok.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/5/10/23717328/google-ai-coding-studio-bot-android-developers-io
13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0