Google, Play Store’da Eş Zamanlı Uygulama İndirmeyi Test Ediyor

62
3
3
2
1
Play Store, kullanıcıların uygulama indirirken ya da güncellerken zamandan kazanmaları için eş zamanlı uygulama indirme özelliği test ediyor.

Google, Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olan Play Store’da uzun zaman önce gelmesi gereken bir özelliği test etmeye başladı. Android Police tarafından aktarılan bilgiye göre yeni özellik, uygulamaların ya da uygulama güncellemelerinin eş zamanlı olarak indirilmesini mümkün kılıyor.

Mevcut Play Store sürümünde herhangi birkaç uygulamayı ya da uygulama güncellemesini indirmek istediğinizde Play Store bu uygulama ya da güncellemeleri tek tek indirir. Bu durum, internet hızı düşük olan kullanıcılar için büyük bir sorun yaratmasa da internet hızı yüksek kullanıcılar için önemli bir zaman kaybı oluşturmaktadır.

Henüz test edilmekte olan özellikte ise indirmek istediğiniz uygulamalar ya da güncellemeler eş zamanlı olarak cihaza indirilip kurulabilecek. Akıllı telefonlarımızda onlarca farklı uygulama bulunduğunu göz önüne alırsak uygulamaların eş zamanlı olarak güncellenmesi, tek tek güncellenmesinin yanında ciddi bir hız kazandıracaktır.

Play Store’un yeni sürümündeki bir diğer özellik ise geliştiricilerin herhangi bir uygulamanın ya da uygulama güncellemesinin pürüzlü bir sürümünü kullanıcılarla paylaşmasını sağlayan dahili uygulama paylaşımı. Ancak Google, dahili uygulama paylaşımı ile paylaşılan uygulamaları incelemiyor ve kullanıcıları Google Play Hizmet Şartları'na uygun olmayabileceği konusunda uyarıyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-play-store-simultaneous-downloads-976672/
62
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
62
3
3
2
1