Google'ın Oyun Servisi Stadia'nın Android TV’ye Geleceği Tarih Belli Oldu

9
2
1
1
1
Google’ın bulut oyun servisi Stadia, 2020 yılında Android TV’ye gelecek. International Broadcasting Convention'da gelecek planlarını açıklayan Google, aynı yıl televizyonlara Android 11 R’nin geleceğinin de ipuçlarını verdi.

Teknoloji şirketleri, her yıl International Broadcasting Convention etkinliği için Amsterdam’da bir araya geliyor. Bu etkinliği MWC (Mobil Dünya Kongresi) gibi düşünebilirsiniz ancak bu, daha çok televizyon endüstrisi üzerine bir etkinlik. Google da bu etkinliğe 2021’e kadar olan planlarını açıklayarak katıldı.

Google’ın önümüzdeki iki yıl boyunca akıllı TV işletim sistemi Android TV için planladığı şeyler heyecan verici diyebiliriz. Görünüşe göre önümüzdeki yıl Google’ın bulut oyun platformu Stadia, Android TV’ye entegre edilecek. Stadia entegrasyonu haricinde Android’in Q’dan bir sonraki sürümü olacak Android 11 R de Android TV’ye gelecek.

Google, oyun servisi için tarihi netleştirdi:

google stadia

Stadia haberi, iyi bir haber zira servisin Android TV’ye ne zaman geleceğini öğrenmiş olduk. Google’ın çapraz platform desteğine sahip ve düşük gecikme özellikli olan bulut oyun sistemi Stadia’yı 2019’un başlarında duyurmasından sonra insanlar bayağı bir heyecanlanmıştı. Hizmetin Google Pixel cihazlarında, Chrome veya Chromecast Ultra tarayıcılarında bulunacağını biliyorduk. Android TV’nin de desteklenen platformlara girmesi, şirketten gelen güzel bir hamle.

Bununla birlikte Android 11 R’nin Android TV’lere akıllı telefonlardan biraz daha geç geleceğini söyleyebiliriz çünkü onların güncelleme sıklıkları biraz daha farklı işliyor. Güncellemenin ne zaman geleceği de tam olarak kesin değil ancak 2020 yılının sonlarına doğru olması muhtemel.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/stadia-android-tv-android-11-r/
9
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
1