Haluk Bilginer Uluslararası Emmy Ödüllerine Aday Gösterildi

65
2
2
2
1
Türk sinemasının duayen oyuncularından Haluk Bilginer, Şahsiyet dizisindeki performansı ile 25 Kasım’da verilecek olan Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödüle aday gösterildi.

Kitaplarıyla büyük başarı yakalayan Hakan Günday’ın kaleme aldığı, Ay Yapım tarafından çekilen Şahsiyet dizisinin ünü ülkemizin sınırlarını aştı. Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Emmy Ödülü’ne, dizinin başrolünde yer alan Haluk Bilginer aday gösterildi. 

Dizide Agah karakterine hayat veren usta isim, Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödüle aday gösterildi. Yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı dizide Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Hümeyra gibi isimler de yer aldı. 

haluk bilginer

Ululsararası Emmy Ödülleri için Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, İsrail, Hollanda, Portekiz, Katar, Singapur, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD’den seçilen adaylar yarışacak. 

Türkiye’den Emmy ödülü alan ilk yapım Kara Sevda dizisi olmuştu. Uluslararası dizi ödüllerinde finale kalmayı başaran ilk dizi olan Kara Sevda, En İyi Dizi ödülünü almıştı. 

şahsiyet dizisi

Haluk Bilginer’in de yer aldığı En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde bu yıl mücadele edecek adaylar ise şöyle: 

  • Haluk Bilginer - Şahsiyet (Persona)-Ay Yapim-Türkiye.
  • Christopher Eccleston - Come Home-Red Production Company / BBC - Birleşik Krallık.
  • Raphael Logam - Impuros (Impure) Fox Networks Group Latam-Brazil / Barry Company-Brezilya.
  • Jannis Niewöhner- Beat - Amazon Studios / Hellinger / Doll Filmproduktion / Warner Bros. Film Productions Germany / Pantaleon Films / Almanya
Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/sanat/haluk-bilginer-sahsiyet-ile-uluslararasi-emmy-adayi-oldu,uMJ2H2kxYU2myLScc9Igxw/qNl_tvaz-U-sYZvZ9nGlng
65
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
65
2
2
2
1