Hideo Kojima, Oyun Endüstrisinin Geleceği Hakkında Konuştu

28
3
1
1
0
5G ve Google Stadia gibi servislerin oyun endüstrisini değişime uğratacağını söyleyen Kojima, kendisinin de bu alanda bir şeyler yapmak istediğini dile getirdi.

Oyun endüstrisinin en önemli isimlerinden Hideo Kojima, Japon ekonomi dergisi Nikkei Business ile 5G teknolojisi ile bir röportaj gerçekleştirdi. 5G teknolojisine ilişkin birçok soruya cevap veren ünlü oyun geliştiricisi, bunun oyun endüstrisi üzerindeki etkilerine de değindi. Oyun ve sinemanın aynı yol üzerinde gelişim kat ettiğini söyleyen Kojima, filmlerin ve oyunların tek ve ortak bir eğlence anlayışına evrileceğine inandığını da dile getirdi.

Lumiere Kardeşlerin halka açık ilk film gösterisinin ardından salonlarda başlayan sinemanın ilerleyen süreçte TV’ler ile birlikte evlere gelmesi ve Netflix gibi platformlarla iyice kişiselleşmesini örnek gösteren Kojima, oyunların da sinemaya benzer bir evrim geçirdiğini söylüyor.

5G ile birlikte Google Stadia gibi platformların da ileride norm haline geleceğini söyleyen ünlü oyun geliştiricisi bu konu hakkında şöyle konuştu:

Ticari 5G servisler başlatıldı; Google, bulut oyun servisini duyurdu ve Apple, oyun endüstrisindeki konumunu güçlendirdi. Bulut oyunculuğu; oyunların, konsol olmaksızın herhangi bir ekranda oynanmasına imkân tanıyor. Bulut oyunculuk deneyimi 4, 5 yıl önce patladı fakat onu taşıyabilecek olgu yoktu. Birçokları bunun başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi ancak bence teknoloji henüz yeterli derecede gelişmediği için çalışmamıştı. Şimdi 5G var, önümüzdeki beş yıl içerisinde bulut oyunculuk deneyiminde büyük bir değişim göreceğiz. Tüm eğlence anlayışı değişecek ve daha fazla özgürlük olacak.”

Kojima, Google Stadia’nın oyun konsolları üzerindeki etkisi ve oyun konsollarını bitireceği ile ilgili düşünceler hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Daha önce hiç görmediğimiz oyunlar ortaya çıkacak. Eğlence endüstrisinin evrimini düşünürsek bu kesin. Seyircilerin ihtiyaçlarından dolayı artık birçok film 2 saatten uzun değil. TV’ler ortaya çıktığında eğlence, seyircilerin kanal değiştirmeyecekleri şekilde adapte oldu. Heyecanın doruk noktasına ulaştığı noktalarda reklam araları icat edildi.”

Müzik endüstrisinin de oyun ve sinemaya benzer bir şekilde değişim gösterdiğini söyleyen Kojima, Google Stadia ile birlikte oyun yayınını izlediğiniz bir YouTuber’ın oynadığı oyuna direkt olarak katılabilmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

Yayıncılık gelişmeye devam ettiği sürece oyunlar, filmler, belgeseller ve herhangi bir türdeki video içerikleri de aynı platformda yer alacaktır. Bu her zaman düşlediğim bir gelecekti. Netflix gibi servisler içeriklerini “interaktif oyunlar” ve “interaktif olmayan filmler” olarak bölecek. Oyunlar ve filmler tamamen zıt ve aralarındaki sınırla ayrılmışlar. Ancak bu sınır ortadan kalkacak. Hatta ortadan kalkmaya başladı. Tıpkı Netflix’in geçen sene yayınladığı Black Mirror: Bandersnatch gibi.

Kojima, birleşmekte olan oyun ve filmlere de katkıda bulunmak istediğini ve bu alanda da kendi imzasının bulunmasını istediğini söyledi:

Oyunlar, sert bir değişim geçirecek. Tabii ki günümüzde de yayımlanan yüksek segmentteki konsollar olmaya devam edecek. Ancak teknoloji sürekli olarak ilerleyecek ve bizler de yeni tür oyunlar yapabileceğiz. Şu an çok meşgulüm ancak, tarihin bu tarafına da kendi imzamı atmak isterim.”

Bu alanda yapmak istediği şeyler olduğunu da söyleyen Kojima “5G’nin yaygınlaşmasıyla birlikte önümüzdeki 5 yılda çok farklı oyunlar göreceğiz. Bununla ilintili olarak kafamda da büyük bir proje var” dedi.

Sizice Kojima’nın aklındaki büyük proje ne? Google Stadia’ya bir oyun geliştirmeyi mi düşünüyor yoksa şu an geliştirmekte oldukları oyun olan Death Stranding üzerine bir şey mi?

Kaynak : https://www.dualshockers.com/hideo-kojima-teases-big-thing-streaming-cloud-gaming/
28
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
1
1
0