Huawei Duyurdu: Sadece Bu Yıl 200 Milyon Akıllı Telefon Sattık

23
7
1
0
0
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümetinin uyguladığı ambargolar sebebiyle oldukça zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanan Çinli teknoloji devi Huawei, buna rağmen 200 milyon akıllı telefon tedarik ederek yeni bir rekora imza attı.

Shenzhen merkezli teknoloji devi Huawei, 2019 yılında küresel çapta 200 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçen yıla göre bu hedefe 64 gün daha erken ulaşan şirket, yeni bir rekora imza attı. Huawei’yi çevreleyen casusluk iddiaları ve diğer güvenlik kaygıları göz önüne alındığında, söz konusu kilometre taşı çok daha anlam kazanıyor.

huawei telefon

Geçtiğimiz mayıs ayında, Donald Trump hükümeti tarafından uygulanan ticaret yasağı, Çinli şirketin Google çatısı altındaki mobil hizmetlere erişimini engellemişti. Örneğin; bu ayın başlarında tanıtılan Huawei’in yeni amiral gemisi Mate 30, Google Play Store, Gmail, YouTube ve Google Haritalar gibi servislere ön yüklü olarak sahip değil.

Kendi göbek bağını kendi kesmek isteyen Çinli teknoloji devi, Google’a olan bağımlılığını azaltmak ve bu durumun bir koz olarak kullanılmasını önlemek için kendi uygulamalarını ve servislerini içeren Huawei Mobil Hizmetleri'ni geliştirmişti. Fakat bazı raporlar, yaptırımlar sebebiyle Avrupalı müşterilerin Huawei marka akıllı telefonları kullanmak istemediğine işaret ediyor. 

Dünyanın iki numaralı akıllı telefon üreticisi olan Huawei, karşılaştığı zorluklara rağmen 200 milyon sevkiyata ulaşmayı başardı. Yüksek sevkiyat hacmini Çin’deki güçlü performansına borçlu olan marka, yıl sonuna kadar 300 milyon barajını aşmayı hedefliyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-200m-smartphones-shipments-1045222/
23
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
7
1
0
0