Huawei'den İtiraf: Google Servisleri'ne Alternatif Sunmak Yıllarımızı Alacak

38
17
11
7
4
Huawei, ABD ile yaşanan krizin ardından Google Mobil Hizmetlerine alternatif arayışında. Çinli teknoloji devi, kendi işletim sistemini tanıtmış olsa da HarmonyOS, Android'in yerini doldurmakta zorlanıyor.

Huawei hala ABD'den gelen yaptırımlarla mücadele etmek için uygun alternatifler arıyor. Çinli elektronik devi için en büyük sorun, Android'in sunduğu Google Mobil Hizmetlerini kullanamamak.

Huawei'den yapılan açıklamada, şirketin kendi geliştirdiği Harmony (HongMeng) işletim sistemi, Android'e alternatif oluşturmasına rağmen, Google Mobil Servisleri'nin yerini alamıyor. Bugün açıklamalarda bulunan Huawei'nin halkla ilişkiler başkan yardımcısı Joy Tan, "Android’in işletim sistemine uygun bir alternatifin yıllar alacağını" söyledi. 

Tan ayrıca Avrupa ve Güneydoğu Asya'da çok fazla Android kullanıcısı olduğunu ve bunların Google Mobil Hizmetleri'ne alışkın olduğunu ekledi. Tan'a göre, Huawei'nin Android'i değiştirmesine gerek yok ve sadece GMS'ye alternatif bulması gerekiyor.

google mobil hizmetleri

Şirket her ne kadar "Huawei Mobil Hizmetleri" üzerinde çalışıyor olsa da, hizmet sistemi oldukça yeni ve uzun bir geliştirme süreci gerektirecek. Uzmanlar, Huawei'nin Harmony üzerine bir ekosistem inşa etmesi gerektiğine inanıyor. Her ne kadar şirketin CEO'su Yu Chengdong yeni işletim sistemine bir gecede geçiş yapma olanağına sahip olduğunu söylese de, bu aslında mümkün değil.

Huawei'nin Google Mobil Hizmetleri'ne bir alternatif yaratması için yıllarca çalışması gerekecek. Diğer yandan yeni Huawei P40'ın çift işletim sistemiyle geleceği bildirildi. Hem Harmony OS hem de Android ile uyumlu telefonlar bu geçişte önayak olabilir.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/22/huawei-we-dont-need-to-replace-android-just-gms/
38
17
11
7
4
Emoji İle Tepki Ver
38
17
11
7
4