Huawei, Intel’in DDR5 ve PCIe 5 Platform Planlarını Ortaya Çıkardı

36
20
4
1
0
Huawei, Rusya'da Intel'in sunucu platformları hakkındaki yol haritasını sızdırdı ve platformlar hakkında bazı detaylar açıkladı.

ABD ile Huawei arasındaki gerilim devam ederken Huawei, Intel'in sunucularla ilgili yol haritası hakkında şirketin paylaşmak istediğinden çok daha fazlasını sızdırdı. Petersberg'deki bir etkinlikte Huawei, Intel’in 2022 sunucu bölümü Granite Rapids’in çekirdeklerini birkaç teknik detayla birlikte açıkladı. 

Eagle Stream, hem 2021’deki Sapphire Rapids hem de 2022’deki Granit Rapids’in temelini oluşturacak ancak Intel yeni sunucu bölümlerinden herhangi biri hakkında fazla bilgi vermek istemiyordu. Huawei, gelecek platformun kullandığı DD5 belleği ve PCIe 5.0 arayüzünü ayrıntılı olarak açıkladı. 

Sızıntı, tam olarak bir güvenlik ihlali değil ancak 2022 planları hakkında yatırımcılara yayımlanan sunucu yol haritasında çok daha geç bir tarihte olan 'Next Gen' notu, Intel için biraz sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.

Aynı platformun Sapphire Rapids ile paylaşılması her iki sunucu parçasının da temelde aynı CPU mimarisine sahip olacağını gösteriyor.

AMD mühendisi Jim Keller’in vaat edilen yeni CPU mimarisini kullanabileceğine dair bazı spekülasyonlar vardı. Bu, Huawei sızıntısından sonra muhtemel görünmüyor. 

Eğer DDR4 2021’deki sunucularda değiştirilecekse, DDR5'in masaüstü makinelere 2022 civarında gelmesi beklenebilir. 

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/intel/xeon-sapphire-rapids-granite-rapids-leaked-huawei
36
20
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
20
4
1
0