Huawei ve Google, Nexus 6P Sahiplerine 400 Dolarlık Geri Ödeme Yapacak

18
4
2
2
2
2015'in sonlarında piyasaya çıkan ve öncesinde bir hayli övülen akıllı telefon, yaşanan sıkıntılı süreç sonunda piyasadan kalkmıştı. Şimdi bu cihaz özelinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

Google, telefon piyasasına giriş yapmaya çalıştığı dönemde Huawei'in kapısını çalarak Nexus 6P modelini ürettirmişti. Piyasaya çıkana kadar dillendirilen telefon, çıkışının ardından büyük sorunlar yaşamıştı. Snapdragon 810 işlemci kullanılarak üretilen telefonlarda, yonga kümelerinden kaynaklanan hatalar nedeniyle sürekli kapanıp açılma sorunları oluşmuştu. Tam olarak sorunun neden kaynaklandığı açıklanmamıştı ama Google, büyük bir başarısızlıkla tarihe geçmişti. Sorun çözülememekle birlikte, kullanıcılara Pixel XL modeli ile değişim yapma hakkı verilmişti.

Yaşanan olaylar sonucunda Google ve Huawei'ye dava açılmıştı. Bir süre sonra ise Google bu davayı reddetmek için harekete geçmişti ancak mahkeme bu talebi de reddetti. Edinilen bilgilere göre mahkemeyle, Google ve Huawei'in Amerika'da satın alan kişilere 400 dolar (yaklaşık 2300 TL) civarında ödeme yapması konusunda anlaşmaya varıldı. Google ve Huawei, hataların kendilerinde olmadığını ancak yine de kullanıcılara ödeme yapacaklarını kabul ettiler. 

Geri ödemeler belirli şartlar altında yapılıyor. Bu şartlardan ilki Amerika vatandaşı olmak. Geri ödeme sadece bu bölge için geçerli. Değişim programı ile Pixel XL aldıysanız sadece 10 dolarlık geri ödeme alabilirsiniz. Gerekli olan evraklarla birlikte yapılan başvuru sahipleri 400 doların tamamını geri alabiliyorlar. Ancak, evraklarınız tam değilse sadece 75 dolarlık (yaklaşık 435 TL) geri ödeme almak mümkün.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-huawei-may-pay-400-owners-bootlooping-nexus-6p/
18
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
2
2