Niye Öyle Geliyorsun Aklımız Gitti: 280 Beygir Gücündeki Hyundai Elantra N Tanıtıldı

34
5
5
1
1
Hyundai'nin en iddialı sedan modellerinden Elantra ailesine, canavar diyebileceğimiz yeni bir model eklendi. Hyundai Elantra N olarak adlandırılan bu model, 280 beygir güç üretiyor ve sürücünün kısa bir süreliğine araçtan 10 beygir daha fazla güç almasına olanak sağlıyor.

Güney Koreli otomobil devi Hyundai, Elantra ailesinin yeni kaslı üyesi 2021 Elantra N'i tanıttı. 0-100 km/sa hızlanmasını 5.5 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayan yeni iddialı model, gücünü 2.0 litrelik motorundan alıyor. Elantra N, diğer modellere göre çok daha dinamik ve sportif bir tasarıma sahip olmakla birlikte, aracın sahip olduğu donanım da bu sportifliği destekler şekilde.

4 silindirli turbo motora sahip Elantra N, 280 beygir güç üretiyor ve bu motorda sadece 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. Dilerseniz ailenin yeni üyesi Elantra N'in sahip olduğu özelliklere daha yakından bakalım.

Yeni Hyundai Elantra N, 2021 yılının sonunda Avrupa pazarında satışa çıkacak 

hyundai Elantra N

Hyundai Elantra N, son derece agresif bir tasarımla karşımıza çıkıyor ve sahip olduğu Performance Blue gibi renk seçenekleriyle de bu agresif görünümünü ikiye katlıyor. Yeni Elantra N, daha önceki Elantra N Line modellerine göre çok daha kaslı ve dinamik bir yapıya sahip ve bu yapıyı anlamak için aracın alt gövdesinde yer alan kırmızı çizgilere bakmak bile yeterli oluyor. 

Aracın en dikkat çeken özelliklerinin arasında, isteğe bağlı olarak artırılabilen performans gücü bulunuyor. Yeni Hyundai Elantra N, N Grin Shift (NGS) özelliği sayesinde sürücünün kısa bir süreliğine araçtan 10 beygir daha fazla performans almasına olanak sağlıyor. 

hyundai Elantra N

Böylesine güçlü bir arabayı dizginlemek de aracın performansını artırmak kadar önemli elbet. Güney Koreli otomobil devi, son derece agresifleşebilen Hyundai Elantra N'i kontrol edebilmek amacıyla, ralli araçlarında kullanılan bir aks sistemini kullanmış ve bu sayede araç, keskin viraj gibi tehlikeli yerlerde maksimum yol tutuşu sağlıyor. Aynı zamanda araçta kullanılan 14,1 inçlik frenler de Elantra N'e olan güveni en üst seviyeye çıkarmak için kullanılmış. İç kabine baktığımız zamanda ise Yeni Hyundai Elantra N'in, sürücünün tur sürelerini, motor yağı ve su sıcaklığını kontrol edebilmesine olanak sağlayan multimedya ekranı sunduğunu görüyoruz.

Hyundai, son derece iddialı sedan modeli Elantra N hakkında herhangi bir fiyat bilgisi paylaşmadı. İlk olarak Güney Kore'de görücüye çıkacak yeni modelin 2021 sonuna doğru Avrupa pazarında da satışa çıkması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.motor1.com/news/520029/2022-hyundai-elantra-n-debut/
34
5
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
5
5
1
1