İlan Siteleri, Togg T10X İçin Arabasını Satanlarla Dolup Taşmaya Başladı: Kazandığı Çekiliş Sırasını Satanlar da Var!

137
18
7
3
3
Ön siparişe açılan Togg için yapılan çekiliş sonuçları 29 Mart akşamı yapılan canlı yayınla açıklanmıştı. Togg'un yıl içerisinde üretim kapasitesini artırması beklentisiyle vatandaşlar, Togg satın alma amacıyla mevcut araçlarını satılığa çıkardılar.

29 Ekim 2022'de resmi lansmanı yapılan yerli otomobil ya da doğrudan Togg tarafından açıklanan adıyla "akıllı cihaz" Togg T10X, bildiğiniz üzere 20 bin adetle ön siparişe çıktı. Çekiliş usuluyle yapılan ön sipariş sürecine vatandaşlar 60 bin TL ücret karşılığında dahil oldular ve ilk 20 bin talihli, 29 Mart 2023 akşamı resmiyet kazandı. 

Yıl içerisinde sadece ön sipariş bedeli alınan 20 bin otomobili değil, daha fazlasını üretmek için hazırlıklarını sürdüren Togg'un açıklamaları, çekiliş sonucu açıklandıktan sonra daha fazla vatandaşı mevcut otomobillerini satışa çıkarmaya yönlendirdi. 

Togg'un 29 Ekim 2023'teki lansmanı sonrasında vatanadaşların açtıkları satılık araba ilanları ve fiyatlar şu düzeydeydi:

togg

togg

Aradan kısa bir süre geçmesine rağmen hem sıfır hem de ikinci el otomobil piyasasındaki fiyat artışları sebebiyle farklı bir otomobil almak isteyenler için yukarıdaki fiyatlar hayal oldu. 

Gelelim Mart 2023'e, yani Togg T10X çekilişi sonrasında açılan ilanlara:

togg

togg ilanları

togg sahibinden

Togg T10X almak üzere yeni açılan bu ilanlara göz attığımızda vatandaşların her seviyeden otomobillerini satmak üzere olduklarını rahatlıkla görebiliyoruz. Ayrıca çekilişi henüz çıkmayan vatandaşların da ellerindeki aracı satılığa çıkardığını, yani bir başka deyişle üretime dair beklentinin arttığını söylemek mümkün.

Sadece bu da değil, Togg T10X ön sipariş hakkınını kazananlar da "teslimat sıralarını" satmaya başladılar:

Uludağ Sözlük'te açılan bir başlık

kıray

Elbette Togg teslimat sıralarına dair teslimat tarihler yaklaştıkça daha yüksek fiyatlar görebiliriz. Teslimat sıralarının satılıp satılamayacağına ilişkin Togg tarafından yapılan resmi bir açıklama olmadığını da belirtelim.

Togg, 60 bin TL ödeme şartı ile katılım sağlanan 20 bin adet T10X ön sipariş çekilişi için toplam 177 bin 467 başvuru almıştı. Şu an için yılda 28 bin adet üretim kapasitesi bulunan Togg fabrikasının üreteceği ilk 20 bin araç, ön sipariş hakkı kazanan vatandaşlara teslim edilecek. Fabrikanın kapasitesinin artırılmasıyla üretim adedinin 2030 yılına dek yılda 1 milyon akıllı cihaza yükseltilmesi bekleniyor. O döneme kadar Togg bünyesinde 3 farklı akıllı cihaz modeli daha tanıtılmış olacak.

Togg hakkında daha fazla bilgiye ve içeriklere aşağıdan göz atabilirsiniz:

137
18
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
137
18
7
3
3