Instagram, Takipçi Sayısını Gizlemeyi Test Ediyor

145
14
12
7
7
Instagram tarafından test edilen yeni özellik ile birlikte kaç takipçiye sahip olduğunuz başkaları tarafından görülmeyecek.

Instagram kullanıcılarının daha fazla beğeni almak için aşırıya kaçan davranışlarda bulunması, daha fazla takipçiye sahip olmak için türlü numaralar gerçekleştirmesi, bazı devletleri ve direkt olarak Instagram’ı rahatsız etmeye başladı. Zira Instagram, kullanıcıların beğeni sayılarından ziyade içerik kalitesine odaklanmalarını istiyor.

Sosyal medya uzmanı Matt Navara tarafından paylaşılan bir tweete göre Instagram, takipçi ve takip edilen sayılarının görülmediği profil tasarımını test etmeye başlamış durumda. Aşağıdaki ekran görüntüsünden inceleyebileceğiniz m_28mh adlı profil, Arap alfabesine sahip olduğundan tam olarak anlaşılmayabilir ancak takipçi sayısının yazmadığı net bir şekilde görülüyor.

Takipçi sayısının ve takip edilen sayısının görülmüyor olması, kullanıcıların daha fazla takipçiden ziyade daha ‘nitelikli’ takipçiler kazanmak istemelerine neden olacak. Instagram, aynı politikanın gönderiler için de geçerli olmasını istediğinden Kanada’daki bazı kullanıcılarla beğeni sayısını kaldırmayı test ediyor.

Beğeni ve takipçi sayılarının görülmediği bir senaryoda kullanıcılar, yalnızca içerik kaliteleri ile ön plana çıkabilecekler. Bu nedenle sırf daha fazla beğeni almak için yüksek yerlere çıkanlar, takipçi artırmak için çekiçle heykel kıranlar ortadan kalkacak. En azından Instagram’ın umudu bu şekilde.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/instagram-testing-hiding-follower-counts-16176341
145
14
12
7
7
Emoji İle Tepki Ver
145
14
12
7
7