iOS 14'ün Son Olması Muhtemel 6. Geliştirici Betası Yayınlandı

27
2
0
0
0
Apple, iOS 14'ün altıncı geliştirici beta sürümünü yayınladı. Bu sürümle birlikte geliştiriciler, son betadaki yenilikleri keşfetme imkanına sahip oldular. Apple'ın birkaç gün sonra da bu beta sürümü günlük kullanıcılara sunması bekleniyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir süredir yeni mobil işletim sistemi iOS 14 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta günlük kullanıcılar için iOS 14'ün beşinci beta sürümünü yayınlayan şirket, şimdi de geliştiriciler için yeni işletim sisteminin 6. beta sürümünü yayınladı. Bu beta sürümünün birkaç gün sonra normal kullanıcılara da sunulması bekleniyor.

iOS 14, kullanıcılara pek çok yenilik sunacak. Ayrıca bu işletim sistemiyle birlikte iPhone sahipleri, bugüne kadar deneyimleme imkanı bulamadıkları widgetları kullanma imkanı yakalayacaklar. Bu sayede iPhone'ların ekranları çok daha dinamik bir yapıya kavuşmuş olacak. Genel hatlarıyla bakacak olduğumuzda iOS 14, eğer iOS 13 gibi sorunlu olmaz ise kullanıcıların büyük bir bölümü tarafından sevilerek kullanılacak.

iOS 14

iOS 14'ün dikkat çekici yeniliklerinden bir diğeri ise uygulama ve duvar kağıtları için sunulacak gelişmiş destek. Ayrıca kullanıcılar, iOS 14'le birlikte CarPlay uygulamasına da önemli yenilikler getirecek. iOS 14'le birlikte ekosistem için uygulama geliştiren yazılımcılar, CarPlay'e özel uygulamalar tasarlayabilecekler. Bu sayede kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunulmuş olacak.

iOS 14 ne zaman yayınlanacak?

Apple, iOS işletim sisteminin yeni sürümünü genelde eylül ayı içerisinde yayınlıyor. Ancak bu yıl, geçtiğimiz yıllardaki gibi olmayabilir. Çünkü Apple tarafından da yapılan açıklamalara göre iPhone 12'ler, bu yıl biraz gecikebilir. İşte bu durum, iOS 14'ün çıkışıyla ilgili de kafaları karıştırıyor. Şirket, iPhone 12 serisiyle birlikte iOS 14'ü de erteleyebileceği gibi, iOS 14'ü her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayı içerisinde yayınlayabilir. Şirketin bu konudaki düşüncesi ilerleyen günlerde belli olacak.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/apple-releases-ios-14-beta-6-530896.shtml
27
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
2
0
0
0