iOS 14'le Birlikte iPhone'ların Ekranında Beliren Turuncu Renkli Nokta Ne İşe Yarıyor?

159
33
20
14
14
iOS 14'ün yeni özelliklerinden bir tanesi de şebeke göstergesi çubuklarının üzerinde yer alan turuncu renkli bir nokta. Apple'ın gizlilik özelliklerinin en yenisi olan bu turuncu nokta, telefonunuzda kamera ve mikrofonu kullanan uygulamaları incelemenizi sağlıyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni mobil işletim sistemi iOS 14'ü kullanıcıların hizmetine sunmaya başladı. iPhone 6S ve daha yeni modellere sahip olan kullanıcılar şu sıralar, iOS 14'ün sunduğu yeni özellikleri keşfetmeye çalışıyorlar. Bu özelliklerden bir tanesi de ekranın sağ üst tarafından yer alan turuncu renkli bir nokta. Eğer iOS 14'e geçiş yaptıysanız sizler de bu yeni ibareyi görmeye başlamış olabilirsiniz.

Mobil şebeke bilgisini gördüğünüz çubukların hemen üzerinde yer alan bu nokta, aslında tüm kullanıcılar için kritik bir önem arz ediyor. Kullanıcıların gizlilikleri için tasarlanan ve bundan sonra görmeye alışmamız gereken bu özellik, telefonunuzda kamera ya da mikrofon gibi donanımları kullanan hangi uygulamaların bulunduğunu gösteriyor. Aslına bu tür uygulamalar çok fazla ancak her ne olursa olsun iPhone sahiplerinin, turuncu noktayla ilgili detayları incelemeleri gerekiyor.

iOS 14'ün turuncu renkli nokta özelliği işte böyle görünüyor

iOS 14

Apple'ın gizlilik hizmetlerinin yeni bir parçası olan turuncu nokta özelliği, özellikle de kaynağına pek güvenmediğiniz uygulamalar için kritik bir önem arz ediyor. Çünkü bu özellik sayesinde kullanıcılar, telefonlarındaki hangi uygulamaların kamera ve mikrofon gibi hassas donanımlara ulaştıklarını görüntüleyebiliyorlar. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

Eğer iOS 14'ün yeni özelliğiyle birlikte telefonunuzdaki uygulamalardan hangilerinin kamera ve mikrofona ulaştığını görüntülemek isterseniz, telefonunuzun "Ayarlar" bölümüne ulaşabilirsiniz. Burada yer alan "Gizlilik" alt menüsü içinde yer alan bilgiler de telefonunuzdaki uygulamalarla ilgili detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacak.

iOS 14

iOS 14'ün yeni özelliğiyle birlikte kullanıcılar, gizlilikleri ile ilgili bir farkındalık yakalamış olacaklar. Çünkü aslına bakacak olursak uygulama mağazalarında yer alan uygulamalara güvenmek oldukça zor. İşte Apple da bu tür bir özellik geliştirerek kullanıcıların, yükledikleri uygulamalarla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlayacak. Son olarak, bu özellik içerisinde karşılaşacağınız tüm uygulamaların kötü amaçlı olduğunu düşünmenizi gerektirecek bir şey olmadığını da belirtelim. Neticede bugün WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalar da telefonunuzun kamera ve mikrofon gibi hassas donanımlarını kullanıyor...

Kaynak : https://fortune.com/2020/09/17/iphone-orange-dot-app-listening-apple-ios-update/
159
33
20
14
14
Emoji İle Tepki Ver
159
33
20
14
14